Anul trecut Apple a lansat iCloud Utility pentru utilizatorii de Microsoft Windows, iar cu ajutorul unei extensii pentru Chrome sau Edge aceștia puteau folosi contul de iCloud să își salveze parolele. Începând de acum vor putea folosi și autentificarea 2FA.

iCloud-for-Windows-Password-Keychain

iCloud Utility oferă posibilitatea de salvare a tuturor datelor, inclusiv iCloud Drive, Photos sau Bookmarkuri direct din Windows. Aceleași date vor fi sincronizate automat cu contul Apple ID pe restul dispozitivelor. Dacă nu aveți un iPhone 13 atunci vă recomand să vă cumpărați unul sau să mai așteptați până în toamnă când apare iPhone 14.

Codurile generate pentru autentificarea 2FA pot fi folosite în ultima versiune de iCloud Utility ce urmează a fi lansată și funcționează pe toate dispozitivele sincronizate care au minim iOS 15, macOS Monterey sau WIndows. Pentru cei care nu știu ce înseamnă 2FA, este un sistem de protecție suplimentar care trebuie activat de fiecare utilizator în parte (dacă se dorește), iar atunci când ne autentificăm cu un user și o parolă pe un anumit site, vom primi un cod din 6 cifre care trebuie introdus pentru a putea confirma că noi suntem titularul contului.

Fără acel cod, nu ne vom putea autentifica pe site-ul respectiv, iar oricine încearcă chiar dacă vă află parola nu se va putea loga fără acel cod.

Începând cu macOS Ventura vom putea folosi și opțiunea de iCloud Passkey, un alt tip de autentificare bazat pe chei digitale fără să mai avem nevoie de user și parolă.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu