Conform unui raport publicat de The Register, compania Google plătește celor de la Apple pe an, o sumă de 15 miliarde dolari pentru ca dispozitivele iPhone să folosească motorul de căutare implicit Google Search.

Google ar pierde jumătate din clienți dacă Apple renunță la motorul lor de căutare

Și asta nu e tot, pe lângă motorul de căutare, Google redirecționează către Apple o parte din veniturile realizate prin aplicația Chrome pentru iOS instalată pe dispozitivele iPhone. Nu se știe în acest moment pentru ce perioadă este semnat acest contract dintre Apple și Google, cert este că zvonurile de până acum spun că vom avea pe iPhone un motor de căutare bazat pe inteligența artificială creat de Apple.

Cei de la ChatGPT au dat startul erei care folosește inteligența artificială pentru a crea conținut, de a răspunde la întrebări sau pentru a rezolva corect diverse solicitări venite din partea utilizatorilor. Google a încercat pe repede înainte să facă pasul către AI, dar au dat chix fiind urmați de Bing soluția celor de la Microsoft care în teste a început să înjure utilizatorii sau să le răspundă într-un mod agresiv.

Ambele companii câștigă de pe spatele utilizatorilor care le folosesc produsele, dar ce se va întâmpla dacă fiecare merge pe drumul său?

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu