După ce a apărut ChatGPT și a făcut furori în social media, Google s-a simțit amenințată așa că au lansat pe începutul lunii un asistent bazat pe inteligența artificială numit Google Bard, care a dat chix chiar în momentul prezentării lui.

Google Bard asistentul cu inteligenta artificiala preluat de la ChatGPT

Microsoft, investitorul principal din spatele OpenAI a anunțat că va introduce în propriul motor de căutare Bing asistentul ChatGPT în perioada următoare. Recent, și-au actualizat și aplicațiile pentru iPhone din App Store, iar Bing și Edge au fost în topul celor mai descărcate aplicații. Google începe să scadă în utilizare, majoritatea utilizatorilor migrând către alte platforme cum ar fi Bing, Yahoo, DuckDuckGo sau Tor. Apple lucrează în secret la un astfel de motor de căutare, iar odată lansat le va reduce drastic traficul celor de la Google și cred că se va întâmpla asta nu într-un viitor foarte îndepărtat.

După prezentarea lui Google Bard din 8 februarie acțiunile Google au scăzut cu 8% imediat după ce acest asistent bazat pe inteligența artificială a gafat o simplă întrebare.

Bing a creat o listă de așteptare pentru cei care vor să folosească asistentul lor inteligent, însă deja au apărut pe Twitter diverse informații legate de inacuratețea informațiilor extrase de acesta. Deci, nu e bun nici Bing. Simt că toți s-au grăbit să implementeze un astfel de chat bazat pe AI ca să nu piardă trenul și realizează acum că nici unul nu se ridică la nivelul lui ChatGPT.

Va mai trece ceva timp până când vom fi „preluați” de inteligența artificială.

Sursă: wccftech.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu