Asemănător cu funcția Power Reserve din Find My implementată de Apple în iOS 15.2, Google integrează în propriul sistem Find My Device opțiunea de localizare a telefoanelor oprite numită Power-off Finder.

Google integrează Find My Device pe Android care funcționează cu telefonul oprit

În ultima versiune beta a Android 14, a fost descoperită această funcție de către Kuba Wojciechowski. Power-off Finder a fost trecut în revistă de către Google în luna decembrie 2022 când și-au prezentat propria variantă a acestui sistem.

Power-off Finder va utiliza tehnologia UWB, iar cu ajutorul dispozitivelor din jur poate trimite informații către proprietarul telefonului având localizarea GPS. Cipul bluetooth va rămâne activ chiar dacă telefonul a fost oprit sau a rămas fără baterie și poate fi utilizat mai multe ore pentru cheile digitale de exemplu.

Sistemul UWB (Ultrawide Band) este folosit deja de Apple în produse ca MacBook, HomePod, iPhone, iPad sau AirTag. Cei de la Google vor lansa și ei propriul tag numit Grogu.

Această nouă tehnologie va fi implementată în varianta oficială Android 14 ce va fi lansat în această vară împreună cu noua serie Google Pixel 8.

Sursă: mobilissimo.ro


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu