Începând de ieri, compania Netflix și-a actualizat politicile de utilizare a aplicației forțând folosirea la comun a contului Netflix aproape imposibilă și în România.

Folosirea la comun a contului Netflix interzisă în România

De ce spun aproape imposibilă? Păi e simplu, românul este inventiv și va găsi soluții prin care să poată împărți contul și cu alte persoane care nu locuiesc cu el la aceeași adresă!

Ce spune Netflix?

Un cont Netflix este destinat folosirii la o singură locuință, iar toate persoanele care „locuiesc” acolo pot folosi contul oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare sau în vacanță) sau „dacă vor să intre în legalitate” pot folosi opțiunea de transfer de profil și gestionarea accesului pentru dispozitivele înregistrate.

Sanki, cică se poate folosi contul Netflix la comun cu cineva care nu locuiește la aceeași adresă dacă se plătește 2.90€ pe lună. Ce glumă bună!

Cum îți poți seta sau actualiza locuința Netflix? Detalii aici.

  • Deci locuința se setează automat de ei dacă folosești un televizor sau ți-o poți seta tu.
  • Dacă nu ai televizor, nu trebuie să setezi o locuință.
  • Dacă ai mai multe rețele Wifi, locuința trebuie setată doar pe una.

Am citit și eu politica de confidențialitate publicată pe site-ul lor și am rămas surprins să văd câte date colectează Netflix de la tine, de la dispozitivele tale, de la router, de la ISP sau FSI (furnizor servicii internet) cum îi spun ei + informații de la parteneri + publicitate + jocuri. Aveți aici documentul.

Colectare date Netflix

Nu am găsit niciunde în secțiunea Asistență modul în care se autorizează un alt cont care nu este în locuință. Scrie doar că poate fi primit în acea locuință având un „loc special”, iar el trebuie să accepte acel loc special. Dacă confirmi sau actualizezi locuința trebuie să dai click pe un link primit în sms sau email, depinde ce ai setat în cont.

În Spania peste 1 milion de conturi au fost dezactivate în primele 3 luni ale anului. 


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu