Seria de telefoane iPhone 12 Pro, iPhone 13 Pro și iPhone 14 Pro vin la pachet cu senzorul LiDAR prezentat de Apple așa în treacăt fără să spună prea multe despre el și puterea lui, însă este utilizat de foarte multe ori în aplicația Camera pentru a detecta fața unui personaj sau obiectele din jur.

Folosind senzorul LiDAR putem măsura înălțimea unei persoane

Lidar este o metodă de măsurare a distanțelor prin iluminarea țintei cu lumină laser și măsurarea reflexiei cu un senzor. Diferențele dintre timpii de întoarcere și lungimile de undă ale laserului pot fi apoi utilizate pentru a face reprezentări digitale 3D ale țintei. Are aplicații terestre, aeriene și mobile.

 

— Wikipedia

Ce poți face cu scannerul LiDAR de pe iPhone 12 Pro?

Vom putea crea planuri 3D (RoomPlan) pentru apartamente, case sau alte spații folosind senzorul LiDAR în iOS 16

Senzorul LiDAR este prezent doar pe modelele Pro de la seria iPhone 12 și mai noi, iar de curând Apple a introdus opțiunea de măsurare a înălțimii unei persoane pe lângă cea a obiectelor deja existentă în aplicația Measure (Măsurare). Trebuie doar să deschideți aplicația, să încadrați persoana pe care vreți să o măsurați și să așteptați câteva secunde până iPhone face măsurătoarea. Neaparat persoana trebuie să fie vizibilă cu tot corpul, de la picioare până la cap. Asemănător cu măsurarea obiectelor doar că aici nu mai trebuie să alegeți voi punctul de pornire și punctul de sfârșit pentru măsurare.

Cum poti masura inaltimea unei persoane folosind senzorul LiDAR de pe iPhone

În setările aplicației vom putea selecta tipul de măsurare: feet-to-inch sau centimetrii, adică după modelul american sau cel românesc. Pentru a schimba unitatea de măsură, deschideți aplicația Settings → Measure → Measure Units și alegeți ce vă place.

Ați folosit până acum senzorul LiDAR?

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Eu nu cred că folosește cineva senzorul ăsta, în mod curent. Te joci puțin cu el la început apoi uiți că există, că nu e ceva de care chiar ai nevoie

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu