Apple nu a menționat nimic despre AR/VR în cadrul WWDC22, dar iată că noi informații pe partea de ARKit din iOS 16 ne dezvăluie RoomPlan. Folosind senzorul LiDAR vom putea crea planuri 3D pentru apartamente, case sau alte spații.

iOS 16 - Vom putea crea planuri 3D (RoomPlan) pentru apartamente, case sau alte spații folosind senzorul LiDAR

Ce poți face cu scannerul LiDAR de pe iPhone 12 Pro?

Pentru cei care nu știu ce face senzorul LiDAR:

Lidar este o metodă de măsurare a distanțelor prin iluminarea țintei cu lumină laser și măsurarea reflexiei cu un senzor. Diferențele dintre timpii de întoarcere și lungimile de undă ale laserului pot fi apoi utilizate pentru a face reprezentări digitale 3D ale țintei. Are aplicații terestre, aeriene și mobile.

— Wikipedia

Acesta a fost lansat în 2020 odată cu seria iPhone 12 Pro și iPad Pro, urmate de iPhone 13 Pro. Folosind acest senzor LiDAR împreună cu noul API numit RoomPlan vom putea scana și crea diverse planuri 3D. Nu avem nevoie decât de un iPad Pro sau un iPhone 12/13 Pro. Conform spuselor celor de la Apple această tehnologie poate fi folosită în imobiliare, arhitectură sau design interior pentru că totul este precis și foarte ușor de folosit, iar în câteva minute ai planul complet.

Help customers make more informed decisions by using RoomPlan to create a floor plan of a room directly in your apps, such as real estate, e-commerce, or hospitality apps. These scans can also be the first step in architecture and interior design workflows to help streamline conceptual exploration and planning.

–Apple

iOS-16 RoomPlan API ARKit

Partea cea mai interesantă este că preia atât dimensiunile cât și formele obiectelor de pe pereți sau din interior. După cum vedeți planul de mai sus din poză acesta a fost realizat cu un iPhone 13 Pro Max de către Filipe Esposito. Exportul se face într-un fișier USDZ care este compatibil cu programe renumite cum ar fi Cinema 4D, Shapr3D sau AutoCAD.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu