Scannerul LiDAR a fost prezentat anul acesta pe seria iPhone 12 Pro. Am dat peste clipul de mai jos și am rămas impresionat de ce poate să facă, dar și ce aplicații pot fi dezvoltate pe această nișă.

LiDAR Scanner

Ce este LiDAR?

Lidar este o metodă de măsurare a distanțelor prin iluminarea țintei cu lumină laser și măsurarea reflexiei cu un senzor. Diferențele dintre timpii de întoarcere și lungimile de undă ale laserului pot fi apoi utilizate pentru a face reprezentări digitale 3D ale țintei. Are aplicații terestre, aeriene și mobile.

— Wikipedia

Camerele foto au primit un improvement serios, iar începând cu seria 12 Pro și 12 Pro Max putem folosi sistemul LiDAR și pentru modul portrait atunci când facem poze noaptea.

Camera Wide poate capta cu 27% mai multă lumină în senzor, acesta fiind și mobil (doar pe iPhone 12 Pro Max) pentru a putea captura toate detaliile. Un nou senzor de Stabilizare Optică care poate face 5000 de modificări pe secundă, totul cu ajutorul noului sistem iOS 14 dar și a senzorului LiDAR care are capacitate de 6x pentru autofocus în lumină scăzută.

Cumpără iPhone 12. Vezi lista completă cu toate prețurile!

După prezentarea chip-ului M1 de pe MacBook Air și Pro presimt că vom avea 2-3 ani în care Apple va crește extraordinar de mult! Doar ce citisem că iPhone 11 încă este lider și pe acest sfârșit de an la vânzări.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu