Sigur ai nevoie de un hub USB-C pentru noul tău MacBook M1 pentru că ai doar 2 porturi USB-C disponibile, iar dacă vrei să încarci un Apple Watch sau un iPhone nu ai cum decât printr-un hub.

Dacă aveți un Mac cu chip M1 și utilizați orice fel de hub USB-C vă recomand să faceți update la ultima versiune macOS Big Sur 11.2.2 pentru a nu ajunge în situația în care să vă stricați Mac-ul. Din decembrie există un forum pe reddit unde sute de utilizatori au descris faptul că display-ul să făcut negru și nu a mai putut fi pornit, resetat chiar și cu suportul celor de la Apple și au fost nevoiți să le returneze pentru a primi altele în schimb.

The screen flashed for a brief second and then went black. Everything died, the Macbook refused to turn back on, I tried all the reset commands and got into contact with Apple first thing the next morning. They advised me that I needed to ship it back to them for return.

They examined the paperwork and discovered that Apple had to replace the Touch ID, Logic Board, and I/O board in order to bring the MacBook back to life. In other words, it appeared as though USB-C hubs capable of delivering power were permanently killing some MacBooks.

Problema cu hub-urile se pare că nu este doar pentru cele cu Apple Silicon ci și pentru cele cu procesoare Intel (Pro 2019 și mai noi, Air 2020 și mai noi). Dacă vreți să vedeți tot thread-ul de pe reddit puteți accesa acest link, este interesant mai ales că majoritatea și-au scris și hub-urile folosite.

Asta spune Apple pe site-ul lor:

macOS Big Sur 11.2.2 prevents MacBook Pro (2019 or later) and MacBook Air (2020 or later) models from incurring damage when they are connected to certain third-party, non-compliant powered USB-C hubs and docks.

Acest lucru mă neliniștește teribil după ce ieri am cumpărat un hub USB-C 8 in 1 de la Anker, iar astăzi a plecat din Germania către România. Oricum, eu am făcut update la macOS 11.2.2 de vineri înainte să folosesc Migration Assistant pentru a îmi putea transfera datele de pe vechiul MacBook pe noul MacBook M1.

Voi ce modele de hub-uri USB-C folosiți?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Prețuri mici la produse de top - Flanco