Lupta browserelor a fost tot timpul strânsă și s-a disputat între Chrome, Firefox și Safari. Săptămâna aceasta Mozilla a lansat Firefox Quantum, iar din spusele lor este cel mai rapid browser existent.

firefox quantum

Am făcut update la birou, iar ca să ajung la versiunea 57 cât e asta, a trebuit să tot fac update la vreo 4-5 versiuni, pentru că na, nu îl prea folosesc și a rămas la o versiune veche. Păcat că nu au făcut o trecere direct la Firefox Quantum.

Părerea mea

Se mișcă bine, nu știu ce înseamnă resurse, probabil că mai puțin decât Chrome dacă vorbim de 5-10 taburi deschise. Eu sunt fericit cu Safari pentru că este optimizat pentru MacBook Pro, nu îmi mâncă energie aiurea din baterie și îmi oferă viteza cea mai bună. În plus se sincronizează foarte bine cu iPhone iar ceea ce fac pe MacBook îmi rămâne deschis și pot continua pe iPhone sau iPad.

Ce mi-a plăcut la noul Firefox Quantum, a fost opțiunea de screenshot pe care o poți face la un click distanță iar imaginile se urcă automat în cloudul Firefox, unde îți poți face cont, iar dispozitivele înregistrate pot accesa acea imagine sau imagini.

Update-ul este gratuit și se poate face accesând opțiuni > about > update. Pentru acest update cică au lucrat vreo 800 de freelanceri (world-wide) care au contribuit la ceea ce vedeți acum. Vă place?

Sunt curios, voi ce utilizați, Firefox, Chrome sau Safari?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu