Lansarea iOS 15 de astăzi nu va include o serie de funcții promise de Apple. Acestea vor fi disponibile „Later this fall” adică mai târziu în această toamnă, probabil în iOS 15.1 așa cum au făcut și cu ATT.

Find My AirPods
Photo: macrumors.com

Find My AirPods

Apple va integra AirPods Pro și AirPods Max în secțiunea de Find My datorită chipurilor U1 (ultrawide band) vom putea găsi căștile asemeni opțiunii din AirTag atunci când cineva cu un iPhone trece pe lângă ele și sunt în modul Găsire activat. Din păcate această opțiune nu va fi disponibilă încă de la lansarea lui iOS 15 de astăzi, ci va veni ca un update mai târziu, probabil în octombrie sau noiembrie.

AirPods Pro Find My

App Privacy Report

Cu ajutorul App Privacy Report vom putea verifica în iOS 15 cine ne monitorizează, unde se duc datele, dar și cine ți-a accesat pozele, locația, camera și microfonul. Aceste date vor fi disponibile pentru 7 zile.

App Privacy Report

3D Navigation in CarPlay

În iOS 15 vom avea o nouă opțiune 3D pentru aplicația Maps unde vom putea vedea orașe în mod 3D. Nici această opțiune nu va fi disponibilă la început pentru CarPlay, însă va fi disponibilă pentru cei cu iPhone/iPad.

Apple Maps 3D

SharePlay

Funcția SharePlay oferă posibilitatea în iOS 15 ca prin FaceTime utilizatorii să poată partaja melodii, videoclipuri sau chiar să facă ScreenSharing de pe iPhone sau iPad.

SharePlay on FaceTime

Legacy Contacts

Cu ajutorul opțiunii Universal Control utilizatorii de Mac pot controla un iPad sau alte Mac-uri folosindu-se de tastatură și mouse. Ce pot vedea contactele adăugate ca și Digital Legacy?

După ce este adăugat ca și member de familie, aceștia vor putea accesa: mesajele, mailurile, pozele, videoclipurile, documentele, notițele, contactele și evenimentele din calendar. Nu se pot vedea informații din Keychain, informații despre plăți sau abonamente. Se poate utiliza această opțiune pentru cineva care a decedat și vrei să ai acces la datele lui pentru a le păstra.

Digital Legacy

iCloud Private Relay

Aici vom putea folosi opțiuni ca Hide My Email sau Hide My IP atunci când navigăm pe internet utilizând Safari. Apple va avea un parteneriat cu cei de la Cloudflare privind aceste opțiuni de ascundere a indentității.

iOS 15 iCloud Private Relay
Photo: 9to5mac.com

Sistemul CSAM

Datorită criticilor privind noul sistem CSAM de detecție a pozelor cu minori, nu va fi lansat astăzi. Încă nu se știe o dată certă sau dacă va fi activat vreodată. Guvernul din UK a spus că ei susțin Apple în activarea acestei opțiuni însă alte țări precum Germania nu vor activarea ei.

CSAM amanat de Apple

ID Cards

Începând cu iOS 15 Apple va putea integra în aplicația Wallet pentru anumite state din US posibilitatea de a salva ID-ul (buletinul) pentru a fi utilizat digital. Este nevoie și de un POS/Scanner special pentru a putea citi aceste ID-uri. Această opțiune va fi activată mai târziu în această toamnă.

Scan ID with FaceID - Wallet

Deseară începând cu ora 20:00 vom putea face update la iOS 15, iPadOS 15 și watchOS 8. Rugămintea ar fi să faceți un backup înainte chiar și la poze dacă nu le aveți salvate în iCloud. Serverele vor fi suprasolicitate și este posibil să întâmpinați erori sau pierderi de conexiune.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu