Luna viitoare Apple va prezenta noile produse în mai multe evenimente pe parcursul lunii septembrie. Printre ele în iOS 15 vom avea opțiunea iCloud Private Relay cu ajutorul căreia putem ascunde adresa IP dar și istoricul de navigare din Safari.

iOS 15 iCloud Private Relay
Photo: 9to5mac.com

Acestea nu vor mai putea fi interceptate de ISP (Internet Service Provider) motiv pentru care nu vor mai putea ști ce site-uri accesezi sau „pe unde umblii cum s-ar spune.”

iCloud Private Relay va fi lansată ca opțiune beta la început urmând apoi să fie inclusă complet în iOS 15.1 sau 15.2. Aceasta este dezactivată, însă poate fi activată de fiecare în parte din Settings → iCloud.

Inițial știam că această opțiune va fi activată printr-un parteneriat Cloudflare și Apple. Rămâne să vedem ce ne va spune Apple în cadrul conferinței de prezentare a iOS 15.

iCloud Private Relay este parte din iCloud+ o nouă opțiune de subscripție pentru mai multe servicii. Această opțiune de VPN în care să îți fie ascunsă identitatea, s-ar putea să fie disponibilă doar pentru utilizatorii care plătesc pentru stocarea din iCloud.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu