evasi0n logoVa spuneam zilele trecute ca in sfarsit asteptarea noastra, a celor care dorim jailbreak a luat astazi sfarsit. Echipa celor de la @Evad3rs ne aduce #evasi0n (solutia de untethered jailbreak pentru iOS 6.x, iPhone, iPad si iPod Touch).

Evasi0n applicationEvasi0n este aplicatia care va face jailbreak pe iDevice-ul tau. Daca aveti un cod de acces pe telefon este INDICAT sa il scoateti cat timp faceti jailbreak, iar apoi il puteti seta la loc. Evasi0n nu face hacktivare deci daca aveti un telefon codat, trebuie neaparat sa aveti si cartela in care este codat telefonul pentru a putea face deblocarea. Recomandarea mea ar fi sa asteptati o solutie de hacktivare oferita prin redsn0w sau sn0wbreeze in viitorul apropiat. (sau daca va veni) 

 

Mai jos gasiti dispozitivele compatibile:

 • iPhone 3Gs
 • iPhone 4
 • iPhone 4s
 • iPhone 5
 • iPad 2
 • iPad 3
 • iPad 4
 • iPad Mini
 • iPod Touch 4th and 5th generation
 • Apple TV 2

Puteti face untethered jailbreak pe iOS 6.0, iOS 6.0.1, iOS 6.0.2, iOS 6.1

Ce trebuie sa faci:

 • sa opresti Teamviewer
 • sa opresti Antivirusul
 • sa ai iTunes instalat pe calculator
 • sa ai un dispozitiv Apple din lista de mai sus
 • sa faci backup la datele tale.
 • sa faci un clear restore la iOS 6.x sauÂă sa faci un update prin OTA la iOS 6.x (nerecomandat zic ei)
 • sa ai 5 minute la dispozitie
 • si cel mai important sa ai televizorul deschis pe TrinitasTV pentru a functiona corect 🙂

Poti descarca de aici solutia Evasi0n pentru iDevice-ul tau ruland: Windows, Linux sau Mac OS X

Dupa ce ati descarcat aplicatia pe desktop, fiti sigur ca o rulati sub credentiale de „Administrator” (pentru windows 7/8, pe Mac OS X si Linux nu cred ca se pune problema), deschideti aplicatia, conectati telefonul si apasati butonul de jailbreak.

La terminarea procesului care va dura aproximativ 5 minute (maxim 10 minute in alte cazuri) se va restarta si se va aprinde cu o icoana „Jailbreak” instalata pe iDevice-ul vostru.

Pentru a finaliza procesul, trebuie sa deschide aplicatia din iDevice pentru Âă instalarea aplicatiei Cydia in terminal. Done!

Dupa toate acestea sunt si cateva recomandari venite de la cei care au lucrat la aceasta solutie de jailbreak.

Happy Jailbreaking!

Update1: In cazul in care aveti un iPhone 3Gs, iPhone 4 sau iPod Touch 4th generation si aveti tethered jailbreak cautati in Cydia dupa Evasi0n 6.x Untethered si il instalati.

Update2: Pentru cei care au instalat aplicatia Evasi0n din Cydia se pare ca au mici probleme in a utiliza aplicatia Weather. Asteptati pana maine si apoi intrati in Cydia din nou si o sa vedeti un update la versiunea 1.0.3 care repara acest bug. Momentan Cydia este indisponibila datorita traficului mare.

Update3: Avem si confirmarea de la @saurik ca s-a rezolvat problema cu traficul fenomenal din Cydia.

Update4: 05.02.2013 ora 09:05, Cydia inca are probleme de functionare, nu ma pot loga in contul meu pentru a imi putea instala aplicatiile. Unele nu sunt updatate la iOS 6.x, iar alte dau erori la instalare.

Abia am asteptat sa pot instala TwitkaFly, insa de fiecare data cand incerc sa il deschid telefonul crapa. In change log-ul aplicatiei aceasta suporta momentan doar iOS 5.x, deci oh shit! Sper ca in curand @moeseth va aduce un update pentru aplicatia sa.

–––––––––––––––

DA, am facut jailbreak! Sa va spun cum a decurs.

Pe telefon aveam iOS 6.0.1 si ma gandeam sa fac direct jailbreak sau sa fac update la 6.1. Eram indecis, am ales sa imi fac un backup la aplicatii cu iTools si am zis, fac un update prin iTunes la 6.1 si am rezolvat problema. De cand mi-am instalat Windows 8 (mai exact din decembrie) am probleme in accesarea programului iTunes. Nu functioneaza cu nici un „compatiblity mode” sau functioneaza dupa jumatate de ora. Am tot incerc si nimic. Nu ramanea decat varianta OTA, care nu prea e ea recomandata, dar hey ce se putea intampla? Nimic. Settings>General>Software Update>Install. Procesul a durat cam 5 minute pana s-a instalat iOS 6.1.

Am rulat aplicatia evasi0nÂă cu telefonul deschis si am apasat jailbreak. A durat 2-3 minute pana a inceput sa isi faca toata treaba, s-a restartat si apoi mi-a aparut mesajul sa apas pe icoana „Jailbreak” din telefon pentru a putea instala Cydia. Deschis telefonul, ultima pagina tap pe icoana, se deschide/inchide si continua procesul de jailbreak.

Uploading Cydia Files

 

Totul dureaza cam 3-4 minute pana se finalizeaza procesul de jailbreak si de instalare a aplicatiei Cydia. Acum urmeaza partea interesanta.

Jailbreak Complete

 

Telefonul se restarteaza iar cand reporneste ecranul se face alb si apare logo-ul celor de la @Evad3rs si incepe procesul de „Patching kernel” care la mine a durat cam 10-12 minute (da stiu puteam sa ii dau hard reset, dar nu am vrut) s-a terminat si a pornit telefonul exact asa cum l-am lasat in urma cu 15 minute.

Mai jos gasiti poze cu detaliile.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu