WOW! Veste șoc, ModMyi și ZodTTD/MacCiti renunță la repo-urile din Cydia după o perioadă în care lumea a trecut la iOS 11 și au renunțat la jailbreak.

ZodTTD/MacCiti au renunțat săptămâna trecută, fiind al treilea cel mai mare repo din Cydia. Astăzi au anunțat și cei de la ModMyi, rămânând doar BigBoss și aște repo-uri mici.

Această veste ne arată faptul că interesul către jailbreak devine tot mai mic, motiv pentru care nu vor mai investi în tweak-uri, teme sau alte pluginuri.

modmy

Din 2007 și până în 2015, comunitatea de jailbreak a crescut foarte mult, aducând suport pentru cei care doreau să își modifice sistemul de operare iOS, instalând astfel theme, pluginuri dar și alte tweakuri. De aici Apple s-a inspirat ani la rând, adăugând în sistemul principal diverse tweakuri care erau disponibile doar în Cydia.

Apple’s goal has always been to insure that our customers have a great experience with their iPhone and we know that jailbreaking can severely degrade the experience. As we’ve said before, the vast majority of customers do not jailbreak their iPhones as this can violate the warranty and can cause the iPhone to become unstable and not work reliably.

Apple nu a susținut niciodată comunitatea de jailbreak spunând că folosirea unei astfel de modificări de sistem, poate interfera cu funcționalitatea corectă a terminalelor iPhone.

De curând ne-a fost prezentat în cadrul unei conferințe IT, din China, un iPhone X având Cydia instalată pe el. Deci soluții de jailbreak, există, dar nu vor mai fi publice prea curând.

Eu personal am renunțat la jailbreak atunci când am făcut update de la iOS 9.3.3 la iOS 10. Pentru cei care încă mai cred, pot consulta secțiunea dedicată de pe reddit.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu