Ministerul Afacerilor Interne și ghiseul.ro au implementat un sistem de eliberare certifcat de cazier judiciar online, unde oamenii pot solicita un cazier electronic după ce își confirmă identitatea la o secție de poliție. Important: doar cei care au cazierul curat pot face această cerere online, cei care au cazier trebuie să meargă la ghișeul poliției de care aparțin.

Certificat de cazier judiciar online 2023

Băăăă! Cum adică certificat online, dar totuși trebuie să mă duc la un post de poliție ca să îmi confirme identitatea?! Digitalizare ce să zic, dosarul cu șină se depune la etajul 2 biroul 4 … incredibil.

Prin hub.mai.gov.ro

Pentru a putea avea un certificat de cazier judiciar eliberat prin site-ul ministerului digitalizat din 1999, trebuie să urmați niște pași, să vă faceți cruce și să faceți un drum până la poliție:

  1. Accesați hub.mai.gov.ro
  2. Vă creați un cont prin introducerea numelui, prenumelui, CNP, telefon și adresă de email
  3. Introduceți codul de validare primit prin email și vă setați o parolă
  4. Înainte de prima utilizare, trebuie să mergeți la o secție de poliție să vă confirmați identitatea (o singură dată)
  5. După confirmarea identității, vă logați și validați numărul de telefon
  6. Solicitați certificatul de cazier alegând motivul dorit din listă
  7. Certificatul are valabilitate 6 luni, se regăsește în contul tău și poate fi FOLOSIT doar pe medii de stocare electronice (telefon, calculator, tabletă), DECI NU AVEȚI VOIE SĂ ÎL PRINTAȚI.

Certificat de cazier judiciar online 2023 utilizator validat la politie

Cine v-a lucrat aicișea domnu dr. pl. Bode? Ăștia se cred atât de inteligenți încât au făcut și un video.

Prin ghiseul.ro

În anul 2023 încă mai trebuie să mergem cu copii xerox sau să avem prezență fizică la ghișeu ca să ne confirmăm identitatea! Noroc cu ghiseul.ro pentru că pe lângă opțiunile de taxe, impozite și amenzi vom putea elibera și certificatul de cazier judiciar FĂRĂ SĂ MAI FIE NEVOIE SĂ MERGEM LA POLIȚIE ca să ne confirmăm identitatea.

  1. Ne logăm în contul nostru pe ghiseul.ro,
  2. Alegem secțiunea cazier
  3. Apoi o să fim transferați către același site al MAI (hub.mai.gov.ro) unde nu mai este necesară confirmarea identității. Așa ceva!

Recent cei de la ghiseul.ro și-au lansat propria aplicație pentru iOS și Android cu ajutorul căreia se poat achita taxele, impozitele și amenzile. Momentan în aplicație nu apare și secțiunea pentru cazier judiciar, urmează un update cel mai probabil.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu