Digi Mobil investește constant în rețeaua 5G, motiv pentru care extingerea serviciilor 5G este de acum disponibilă în mai multe orașe, printre acestea Alba-Iulia, Deva și urmează Orăștie.

Digi Mobil activează rețeaua 5G în Ghiroda

În octombrie vă spuneam că rețeaua 5G este disponibilă în Ghiroda, ulterior clienții din București au fost anunțați că pot folosi semnalul 5G la nivel stradal.

Lista localităților cu 5G activ

Alba Iulia, Arad, Azuga, Baia Mare, Bistriţa, Braşov, Bucureşti, Buşteni, Călimănești, Câmpina, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Eforie Nord, Ghiroda, Hunedoara, Iași, Lugoj, Mamaia, Mediaş, Năvodari, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Poiana Braşov, Predeal, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Satu Mare, Sibiu, Sighetu Marmaţiei, Sinaia, Slatina, Târgovişte, Târgu-Jiu, Târgu-Mureş, Timişoara, Zalău.

* rețeaua 5G a fost activată în orașele îngroșate pe data de 06.02.2024

Lista localităților cu 5G în teste

Bacău, Brăila, Brezoi, Buzău, Călimănești, Câineni, Galați, Orăștie, Racovița, Sânandrei, Sebeș, Vlădești.

* mai multe localități de pe Valea Oltului beneficiază de semnal 5G. Pe măsură ce îmi sunt comunicate și alte localități le voi adăuga în lista de mai sus. Îi mulțumesc pe această cale lui Viorel Papuc. 

Harta cu acoperirea 5G, 4G/LTE la nivel de România pentru serviciile Digi poate fi accesată folosind acest link.

Beneficiile tehnologiei 5G

Viteză: 5G oferă viteze de descărcare și încărcare mult mai rapide, care pot fi teoretic de până la 20 mai mari decât cele oferite de 4G, permițând descărcarea conținutului media de calitate superioară într-un timp mult mai scurt.

Latență redusă: 5G reduce semnificativ întârzierea (latența) la câteva milisecunde, îmbunătățind experiența de utilizare pentru jocuri online, aplicații de realitate virtuală și alte servicii care necesită reacții în timp real.

Capacitate sporită: 5G permite conectarea unui număr mult mai mare de dispozitive simultan, facilitând dezvoltarea orașelor inteligente, a IoT (Internet of Things) și a altor tehnologii emergente.

Sursă: hdsatelit.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu