Bomba de astăzi a fost zvonul lansat de Robert Turcescu care ne spunea că deja există un precontract între compania RCS & RDS și Vodafone conform căruia, cei de la Vodafone ar putea intra în posesia televiziunii și rețelei DigiMobil contra unei sume modice (aprox 1.5 miliarde de euro)

O informatie pe care o public aici in EXCLUSIVITATE si care va provoca schimbari majore pe piata de telecomunicatii din Romania, dar si din regiune: Vodafone e la un pas sa achizitioneze de la RCS-RDS distributia de cablu, plus operatiunile de telefonie si date! Intre cele doua companii a fost semnat un precontract, iar tranzactia finala se invirte in jurul sumei de 1-1,5 miliarde de euro. Vodafone devine astfel cel mai mare jucator pe piata telecom din regiune, dand o lovitura puternica principalului competitor, Orange.(sursă)

De ce nu se vinde RDS?

Păi motivul este unul simplu. Încă de prin 2009 când criza a ajuns în România, Orange și Vodafone se temeau de „bumul” pe care îl vor avea cei de la RDS în următorii ani, pe toate planurile. Orange vroia să aducă TV (dar era destul de greu), Vodafone vroia să aibe supremația la abonați.

Iată căci cei de la RDS au scos o televiziune HD prin cablu la prețuri foarte mici. Ulterior au venit și cu oferta de internet, iar apoi cea de mobil. Acum dețin cel mai mare internet de 1000Mbps, dețin cele mai bune abonamente 5 € cu minute și sms-uri nelimitate.

RCS RDS cumparare

Tocmai acum când toată lumea migrează către RDS care va avea cel mai tare portofoliu pe toate segmentele, tiind să cred că vor ajunge cel mai important jucător de pe piață în maxim 1 an de zile. NU văd de ce s-ar vinde acum când roadele depuse acum 5 ani urmează să apară.

Update: Raspunsul RDS

Intr-un comunicat de presa primit pe email din partea companiei RDS, ne este dezvaluit faptul ca ceea ce a scris Dl. Turcescu nu are nici o baza reala.

20140508-145358.jpg


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu