O întrebare bună după o comparație între aplicația Apple Music pentru Android și iOS. Chiar nu înțeleg de ce Apple nu activează crossfade și pe iOS. Nu pot?

 

Apple-Music-Hi-Fi

Diverse servicii Apple sunt disponibile și pe alte platforme cum ar fi Android, Windows sau televizoare smart, iar unul dintre acestea este Apple Music. Bănuiesc că alegerea celor de la Apple pentru Android a fost să ofere crossfade în schimbul Dolby Atmos și Spatial Audio, care oricum nu pot fi activate pe platforma lor neavând acces la hardware-ul disponibil în AirPods, iPhone sau MacBook.

Crossfade oferă o trecere lină de la o piesă la alta fără să mai existe întreruperi atunci când ascultăm un playlist, podcasturi sau emisiuni. Opțiunea este activă default în aplicație, cei care au Android și folosesc Apple Music pot alege din 3 opțiuni:

  1. Automat
  2. Manual cu alegerea timpului pentru crossfade (secunde)
  3. Dezactivat
Apple Music pe Android
Photo: Filipe Esposito / 9to5mac.com

Pentru că ascult zilnic muzică la HomePod mini observ de multe ori o liniște atunci când se schimbă melodiile, când le pornesc stă vreo 5-10 secunde până începe să cânte. Bănuiesc că este legat de faptul că Lossless Audio și Dolby Atmos sunt activate în setările mele din iPhone pentru Apple Music și în aplicația Home pentru HomePod.

O altă variantă nu îmi vine în minte, voi ce spuneți? Folosiți Apple Music pe iPhone, Apple Watch sau HomePod?

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu