Prin noul update HomePodOS 15.1 lansat în același timp cu iOS 15.1 și macOS Monterey avem disponibile opțiunile Dolby Atmos și Lossless audio pentru HomePod și HomePod mini.

HomePod si HomePod mini Lossless Dolby Atmos

În luna iunie Apple a lansat Dolby Atmos și Lossless audio pentru majoritatea melodiilor din Apple Music. Trebuia să instalați iOS 14.6 și să aveți o pereche de căști AirPods Pro sau AirPods Max. Apoi au activat și Spatial Audio pentru a oferi utilizatorilor o experiență ne mai întâlnită până acum, cu care mă tot joc atunci când am căștile în urechi. Cum se aude nu poate fi reprodus, trebuie să încercați voi, mai ales că avem deja și Netflix cu Spatial Audio activ.

HomePod → poți asculta melodii cu Dolby Atmos, Lossless și Spatial Audio activat

HomePod mini → poți asculta doar melodii cu Lossless activat.

Cum se activează Dolby Atmos și Lossless pentru HomePod?

  1. Deschideți aplicația Home
  2. Faceți update la HomePodOS 15.1
  3. În meniul principal apăsați în stânga sus pe Home → Home Settings
  4. Apășati pe poza de la contul vostru și apoi selectați Apple Music
  5. Activați Lossless Audio și Dolby Atmos
  6. Restart iPhone și restart HomePod

Dolby Atmos Lossless HomePod mini

Eu ascult aproape zilnic la cele două HomePod mini de pe birou MagicFM/Playlist din Apple Music. După update și activarea celor două opțiuni pot spune că se aude mult mai clar chiar și la volum mic (20-30%).

Ca să puteți folosi Spatial Audio pe HomePod mini, trebuie să aveți un Apple TV 4K, să porniți pe el Apple Music și să faceți share prin HomePod mini. Deci boxele suportă Spatial Audio dar nu sunt activate de către Apple, ceea ce mă face să cred că în curând la un nou update vom avea și Spatial Audio nativ pe HomePod mini.

Tu, simți vreo diferență?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu