Apple Music Spatial Audio crestere
Apple Music Lossless
MacBook Pro 14 spatial audio
Netflix with Spatial Audio for iPhone and iPad

Spatial Audio a fost lansat de Apple anul trecut în vară odată cu iOS 14.6 care a înglobat și noi opțiuni pentru o calitate superioară a melodiilor din Apple Music cum ar fi Dolby Atmos și Lossless Audio.

Pentru a beneficia de Lossless Audio și Dolby Atmos trebuie să faceți update de firmware la căștile AirPods Pro și Max precum și la HomePod mini. Aceste opțiuni sunt disponibile începând cu versionea iOS 15.1.

În decembrie Apple a trecut peste 90 milioane de melodii în format Lossless Audio, ceea ce înseamnă că avem o calitate superioară a melodiilor fără să avem nevoie de un dispozitiv audio separat, putem folosi doar un MacBook sau un iPhone și să activăm opțiunea din setări.

Peste 50% din utilizatorii de Apple Music au activat Spatial Audio, iar în acest moment se bucură de o experiență total diferită față de cea avută cu alți competitori cum ar fi Tidal, Spotify sau alte servicii de streaming audio.

We now have more than half of our worldwide Apple Music subscriber base listening in spatial audio and that number is actually growing really, really fast. We would like the numbers to be higher, but they are definitely exceeding our expectations.”

– Oliver Schusser, VP of Apple Music and Beats.

Procesul de conversie a melodiilor este unul greoi, motiv pentru care va mai dura ceva timp până când vom avea disponibile în Apple Music toate albumele și melodiile în format Spatial Audio.

Nu doar Apple Music se bucură de Spatial Audio, ci și alte aplicații disponibile în App Store cum ar fi Netflix. Vizionezi un film sau un serial, iar sunetul din căștile AirPods Pro sau Max te face să te simți în mijlocul acțiunii. Este nevoie să activați din Control Center și opțiunea Spatial Audio with Dynamic Head Tracking

Spatial Audio with dynamic head tracking brings theater-like sound that surrounds you from the movie or video you’re watching, so that it seems as if the sound is coming from all around you. The sound field stays mapped to the device, and the voice stays with the actor or action on screen.

–Apple

Spatial Audio AirPods Setari

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • Pentru mine a fost sunetul lossless si superior spotify si alea trei luni moka…..a si era sa uit,e mai ieftin😉

    • Eu am simțit diferența pe Homepod mini, nu ascult foarte mult muzică la căști. În schimb stau toată ziua la birou, iar sunetul prin Lossless nu se compară față de cel standard de până acum.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu