În luna mai vă spuneam că începând cu iOS 14.6 Apple va introduce în aplicația Music opțiunile Lossless, Dolby Atmos și Hi-Res Lossless pentru o parte din melodii.

Apple Music Lossless

Atunci spuneau că pentru început doar 20 milioane de melodii vor putea fi ascultate la calitate maximă (folosind un DAC) sau în mod Lossless, iar până la sfârșitul anului toate cele 90 de milioane de melodii vor fi disponibile la calitate Lossless, ceea ce sa și întâmplat ieri.

Toate detaliile despre Apple Music Hi-Fi

După lansarea iOS 14.6 calitatea sunetului putea fi activată doar pe iPhone, urmând apoi să fie extinsă și pe AirPods Pro și Max. Pe sfârșitul lunii octombrie după lansarea iOS 15.1 au fost incluse și boxele  HomePod/HomePod mini pe lista dispozitivelor compatibile Lossless. Pentru a beneficia de o calitate a sunetului Lossless trebuie să faceți update la ultima versiune de iOS, iPadOS, macOS, tvOS sau HomepodOS.

Cum se activează Dolby Atmos și Lossless pe HomePod?

Totodată, Apple a introdus și opțiunea de Spatial Audio with Head Tracking pentru AirPods Pro și Max. O putem folosi atunci când ne uităm la Netflix, ascultăm muzică pe Youtube sau în Apple Music. Desigur, opțiunea pentru Head Tracking trebuie activată din setări înainte.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu