Comisia Europeană pregătește o legislație împotriva Apple prin care le va cere acces la toate funcționalitățile componentelor hardware și software. Pentru a face acest lucru vor crea un departament special conform informațiilor oferite de Comitetul European pentru Piețe Interne.

Comisia Europeană va forța Apple să ofere acces dezvoltatorilor la toate funcționalitățile componentelor hardware și software

Documentul inițial numit Digital Markets Act (DMA) a fost propus în luna mai și a primit 43 de voturi pentru, 1 împotrivă și 1 absență ceea ce ne arată căci Comisia Europeană vrea în mod agresiv să reglementeze practicile companiilor mari în Uniunea Europeană.

Prin aceste reglementări Comisia Europeană vrea ca Apple să facă schimbări majore în felul cum App Store, iMessage, FaceTime, Safari și Siri funcționează în Europa și cine are acces la aceste servicii.

Dacă aceste reglementări vor fi puse în aplicare, atunci Apple va fi forțată să ofere acces la toate sistemele lor interne inclusiv cele proprii pentru dezvoltatorii care vor să implementeze sisteme de plăți din afara App Store, să își promoveze propriile lor servicii sau să acceseze datele colectate de Apple. Aici nu ar fi o problemă pentru că Apple deja a integrat posibilitatea de a selecta diverse aplicații pentru browser, email sau muzică atunci când cineva vrea să folosească altceva decât cele preinstalate de Apple ba chiar recent a oferit posibilitatea aplicațiilor de tip Reader să folosească sisteme de plăți externe.

→ USB-C devine port obligatoriu în UE din 2024

Una dintre cele mai recente completări a acestui act DMA se referă la interoperabilitate, iar prin această reglementare se dorește ca orice serviciu de mesaje, apeluri vocale și apeluri video să se aplice la fel la toate companiile care oferă aceste servicii în UE.

Astfel spus, dacă Facebook vine și spune că vrea acces la iMessage ca să îl integreze în Messenger sau WhatsApp, Apple va fi obligată să le dea acces. Exact același lucru s-ar întâmpla și pentru cei cu Android care vor vrea acces la iMessage și vom ajunge să ne trimitem iMessages între iOS și Android, ceea ce Apple nu o să vrea niciodată.

Oricum ne așteaptă vremuri interesante, până atunci să facem precomenzi la iPhone 14, iPhone 14 Pro, Apple Watch Ultra/Seria 8 și AirPods Pro 2nd Gen.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu