Cam așa s-ar traduce intenția celor de la Apple pentru un parteneriat cu Intel pentru producția de chip-uri. TSMC a primit o nouă comandă de chip-uri pe 4nm pentru viitoarele Mac-uri.

Apple Silicon

M1 este primul chip Apple Silicon produs pe 5nm și a făcut deja senzație peste tot pentru perfomanța sa crescută față de cele Intel, dar și pentru consumul de energie de doar 13.8W față de 125W cât consumă un Intel.

Chip-urile A14 Bionic de pe iPad Air și iPhone 12 sunt construite tot pe 5nm, așa că a venit vremea să treacă la 4nm, urmând ca din 2022-2023 să treacă la cele pe 3nm.

Apple has already booked the initial capacity of TSMC’s N4 for its new-generation Mac series, the sources indicated. Apple has also contracted TSMC to make its next-generation iPhone processor dubbed A15, built using the foundry’s N5 Plus or N5P process node, the sources said.

TSMC is expected to kick off production for Apple’s A15 chip that will power the upcoming iPhone 13 series by the end of May, the sources noted.

digitimes.com

Urmează evenimentul din 13 aprilie unde este posibil să vedem primele iMac-uri cu M1X tot pe 5nm, urmând ca viitoarea serie de Mac-uri din toamnă să vină cu noile chip-uri Apple Silicon pe 4nm.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu