Conform datelor lui Morten Just browserul Chrome pentru macOS Big Sur folosește foarte multe resurse, mai exact de 10x mai multe decât Safari.

Acesta a testat mai multe variante începând cu 2 sau 3 tab-uri deschise. Testele au fost făcute utilizând diverse rețele sociale, verificat email, deschis și alte tab-uri. În timp ce Chrome folosea aproape 1GB de ram având doar 2 tab-uri deschise Safari utiliza doar 80MB.

Mai interesant este faptul că Just Morten a început să deschidă 54 de tab-uri într-o singură fereastră, vă închipuiți ce a ieșit acolo. Apoi a făcut același lucru și pe un MacBook Pro 16 inch cu 32GB RAM. Eram curios să văd cum arată o comparație și cu un MacBook Pro M1.

Tiind să cred că cei de la Google nu sunt interesați de cum mănâncă Chrome resursele unui laptop/desktop/MacBook pentru că am ajuns la concluzia căci cu cât ai mai mult RAM cu atât consumă mai mult indiferent că vorbim de macOS sau Windows. Același lucru cred că se întâmplă și pe Android sau iOS.

Recent vorbeam cu un vechi prieten (vezi site / youtube) pe Discord în timp ce randa un clip 4K în Premier, avea vreo 10 tab-uri deschise în Chrome și urca un clip pe Youtube în paralel, avea consum de 80GB de RAM din cei 128GB disponibili majoritatea fiind ocupați de Chrome. Configurația bestiei o găsiți aici. 


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu