Acum câteva săptămâni vă spuneam că browserul Chrome folosește de 10x mai multe resurse decât Safari pe macOS Big Sur. Iată căci Google a muncit puțin și a lansat astăzi Chrome versiunea 89 pe care v-o recomand să o instalați.

Optimizările făcute de Google în ultima versiune 89 promit o utilizare a procesurului de 5x mai mică, ceea ce înseamnă din testele lor o autonomie mai mare cu 1 oră și 30 min aproximativ.  Pot spune că atunci când se vrea se poate, trebuie doar să vrei.

Cei care folosesc Google Chrome automat au deschise peste 10-15 tab-uri, iar acestea în background consumă foarte multe resurse. Eu folosesc extensia The Great Suspender care automat pune pe off tab-ul care nu este activ ceea ce înseamnă că nu mai cosumă resurse, însă dacă îl deschizi își dă automat refresh, iar acest lucru este enervat atunci când lași pagina la un anumit conținut și trebuie să cauți din nou.

Update

Puteți instala ultima versiune atât pe macOS cât și pe Windows 10, mergând la:

Settings → Help → About.

Se pare că și versiunea pentru Android poate fi actualizată cu noul management de memorie care promite o autonomie mai bună dar și performanțe la fel de bune.

Ai făcut update? Cum ți se pare noua versiune?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu