Apple Vision Pro este un headset de realitate virtuală și augmentată care a fost lansat în ianuarie 2024. Dispozitivul are o greutate cuprinsă între 600 și 650 de grame, în funcție de model. Această greutate este semnificativ mai mare decât cea a altor headset-uri VR de pe piață, cum ar fi Meta Quest 2, care cântărește 503 de grame.

Ce greutate are Apple Vision Pro

Greutatea ridicată a Vision Pro este rezultatul mai multor factori, inclusiv ecranele sale mai mari și mai luminoase, camerele sale mai complexe și hardware-ul său puternic. Aceste caracteristici fac din Vision Pro un dispozitiv mai puternic și mai capabil, dar, de asemenea, îl fac mai greu de purtat pentru perioade lungi de timp.

Apple a luat măsuri pentru a atenua greutatea Vision Pro. De exemplu, dispozitivul are o bandă de susținere a capului reglabilă care poate ajuta la distribuirea greutății mai uniform. Cu toate acestea, unii utilizatori pot totuși să simtă greutatea dispozitivului după o utilizare prelungită.

Greutatea ridicată a Vision Pro este o preocupare potențială pentru utilizatorii care doresc să poarte dispozitivul pentru perioade lungi de timp. Persoanele cu probleme de gât sau spate ar putea fi mai susceptibile să resimtă disconfort din cauza greutății dispozitivului.

Iată o comparație a greutății Vision Pro cu alte headset-uri VR de pe piață:

  • Apple Vision Pro: 453-680 de grame
  • Meta Quest 2: 503 de grame
  • Valve Index: 579 de grame
  • HTC Vive Pro 2: 565 de grame
  • Panasonic Valve Index Full Kit: 902 de grame

Este posibil ca Apple să reducă greutatea Vision Pro în viitor. Compania lucrează la îmbunătățirea tehnologiei display și la reducerea consumului de energie, ceea ce ar putea duce la o reducere a greutății dispozitivului. Cu toate acestea, este important de reținut că greutatea este un compromis pentru putere și performanță. Ca urmare, este puțin probabil ca Vision Pro să devină semnificativ mai ușor, fără a sacrifica unele dintre caracteristicile sale cheie.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu