Apple a lansat recent noul său headset de realitate virtuală și augmentată, Vision Pro. Dispozitivul este un produs premium, cu un preț de pornire de 3.499 USD.

Cu toate acestea, costul reparațiilor Vision Pro poate fi semnificative, dacă nu aveți AppleCare+. Apple percepe 799 USD pentru a repara sticla spartă a dispozitivului, dar dacă aveți nevoie de o reparație mai complexă, costul poate ajunge până la 2.400 USD.

Acest lucru este semnificativ mai mare decât costul reparațiilor pentru alte dispozitive Apple, cum ar fi iPhone sau iPad. De exemplu, costul de a repara un ecran spart pe iPhone 14 Pro Max este de 399 USD cu AppleCare+ și 699 USD fără.

Apple susține că costul ridicat al reparațiilor Vision Pro este necesar pentru a acoperi costurile de fabricație și inginerie a dispozitivului. Cu toate acestea, unii consumatori sunt dezamăgiți de aceste costuri.

Costul ridicat al reparațiilor Vision Pro a provocat controverse în rândul consumatorilor. Unii susțin că Apple percepe un preț prea mare pentru reparații, în timp ce alții susțin că costul este justificat de complexitatea dispozitivului.

Apple a fost criticată și pentru faptul că nu oferă opțiuni de reparații mai accesibile pentru Vision Pro. Compania oferă AppleCare+ pentru Vision Pro, dar costă 499 USD pentru un an de acoperire.

Este posibil ca Apple să fie nevoită să reducă costul reparațiilor Vision Pro în viitor. Compania se confruntă cu o concurență tot mai mare din partea altor companii care lansează propriile headset-uri de realitate virtuală și augmentată.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu