Mai sunt 2 luni până la keynote-ul oficial de lansare al produselor Apple, unde este posibil să vedem iPhone-uri cu cipuri eSIM. Cum le vom folosi în România?

Apple în colaborare cu STMicroelectronics o companie care produse cipuri eSIM vrea să aducă pe noile modele această opțiune, astfel se va renunța la cartela SIM, fie ea și nano, iar lăcașul respectiv din interior ar putea fi folosit pentru alte componente.

O altă posibilitate ar fi aceea de dual-sim, adică slotul de nano SIM să rămână însă plăcile de bază să conțină și cipul eSIM, iar de la anul, toate terminalele iPhone, iPad și Apple Watch să fie produse la scară largă folosind doar eSIM.

Când a fost lansat în toamnă Apple Watch 3 cu LTE am întrebat la operatorii noștrii, dacă vor suporta în viitorul apropiat varianta de eSIM pentru ceasurile Apple, iar răspunsul a fost nu. Oare vor fi obligați de clienții care vor cumpăra produse Apple și nu le vor putea folosi? Probabil primul care introduce eSIM va avea cel mai mult de câștigat.

Probleme cu eSIM sunt atât în US cât și în Europa, însă e un moment prielnic ca toate companiile care oferă servicii de telefonie să facă acest pas și să treacă pe eSIM.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Păi era de înțeles să nu ofere suport eSim daca singurele dispozitive sunt smartwatch-urile, pt că sunt puține (raportat la numărul total de dispozitive înregistrate în rețea)

  Pe de altă parte, daca eSim apare pe iPhone operatorii se vor conforma cu siguranță. Și nu doar ei, ci și concurența.

  Apple vrea eSim doar pentru a face un telefon cu adevărat monobloc. Producătorii de terminale care suporta și carduri de memorie nu au nici un motiv să treacă la eSim

 • @catalin-tanase păi deasta și Apple nu comercializează varianta cu LTE în Europa, din cauza operatorilor care nu vor să investească în tehnologie. Se pare că Vodafone are în UK, Orange în Franța, despre ce vorbim?

  Păi monobloc au făcut de curând și cu noile MacBook Pro 2018, ele fiind deja lipite în interior 😀

  Abia aștept să se conformeze, să aducă 5G și să fim flexibili.

 • Sper ca vor ramane sloturile de nanosim alaturi de eSim. Doar cu eSim ar fi complicat cand calatoresc, probabil nu toate tarile se vor alinia in acelasi timp la noul standard. Chiar si cu dual eSim ar fi mai complicat sa primesti un numar intr-o tara exotica unde de abia te poti intelege cu vanzatorul.

 • @andreig foarte bun punctul tău de vedere și ar fi interesant cum s-ar face trecerea, bruscă direct pe eSIM sau combinat cum zici tu eSIM + nano.

 • […] place varianta de 44mm și abia aștept să apară și la noi în România în varianta cu eSIM deși operatorii actuali nu oferă niciunul această opțiune, posibil în viitorul apropiat […]

 • […] curând operatorii vor fi obligați să ofere eSIM, astfel își vor pierde din clienți mai ales că noile iPhone XS , iPhone XR și iPhone XS Max […]

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu