Apple a ales in trecut sa foloseasca eSIM pentru iPad, iar acum e venit timpul pentru Apple Watch 3 care  inregistreaza precomenzi record.

Abia astept produsul oficial pentru a il putea vedea, dar mai ales vreau sa vad cum se misca watchOS 4 pe Apple Watch 2. Abia astept noua aplicatie de monitorizare a batailor inimii.

Apple Watch 3 vine la pachet cu LTE prin eSIM, antena GSM fiind incorporata in ecran. eSIM sau electronic SIM este incapsulat in placa de baza, astfel el nu poate fi indepartat sau schimbat cum este in prezent. Daca mergi la Vodafone iti dau simul lor, daca mergi la orange iti dau simul lor si tot asa.

eSIM este o componenta universala care poate fi folosita de operatorul unde ai abonamentul de voce/date doar prin inregistrarea S/N (serial numberului in sistem). Avand acest beneficiu numai trebuie sa schimbam fizic sim-ul.

Disponibilitatea acestui sistem ii face pe operatorii romani sa se alinieze cu cererea de afara, motiv pentru care abia anul viitor catre vara vom avea aceasta optiune disponibila in Romania.

Revin cu mai multe informatii dupa ce primesc raspunsurile solicitate.


19.09 – 14:23 – Digi.mobil – răspunsul celor de la RDS a fost că în acest moment nu sunt date disponibile pentru eSIM. Când se va lansa acest servicu, vom primi un comunicat oficial din partea companiei.

19.09 – 17:40 – Orange – răspunsul a fost că da, în Franța există soluția de eSIM, însă pentru România nu se știe când va fi implementat acest serviciu, în nici un caz pe acest sfârșit de an.

20.09 – 11:01 – Vodafone – a venit și răspunsul pe mail, prin care mi se comunică faptul că în acest moment nu există nici o informare publică referitoare la eSIM, iar în momentul în care serviciul devine activ, se va anunța prin facebook, online și site.


update 13 septembrie 2018: Apple a lansat iPhone Xs, Xs Max și Xr în variantă dual-sim cu slot de sim + eSIM. Nici după 1 an de zile operatorii români nu au de gând să introducă opțiunea de eSIM, posibil de la anul, momentan nu sunt date oficiale în acest sens.


#update 30.06.2020

Orange și Vodafone oferă deja cliențiilor opțiunea eSIM. Până în acest moment, Digi Mobil nu are eSIM.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu