Apple dezvoltă o nouă tehnologie pentru viitoarele Apple Watch, care poate detecta razele solare printr-un scanner UV-IR integrat în ceas sau brățară.

Apple Watch UV-IR scanner razele solare

În acest sens a fost înregistrat un patent în US de către Apple, prin care utilizatorii folosind fie ceasul fie o brățară dedicată vor putea măsura razele ultraviolete ale soarelui atunci când sunt la plajă, cu barca sau dacă stau la soare acasă în curte. Dacă razele sunt prea puternice riscăm să ne ardem pielea.

Apple Watch a salvat destule vieți unde a detectat anormalități în bătăile inimii, iar utilizatorii au ajuns la doctor preventiv și au scăpat de un infarct luând medicamentația prescrisă. Momentan compania Apple se judecă cu o companie pe spatele tehnologiei heart rate folosite în Apple Watch.

Apple Watch este cel mai folosit smartwatch la nivel mondial, iar vânzările lui cresc de la lună la lună.

Scannerul UV-IR inventat de Apple, poate identifica zone ale corpului care sunt expuse la razele solare. El poate fi configurat să detecteze o anumită zonă sau tot corpul, iar ceasul îți spune dacă ai nevoie de protecție solară sau nu.

Senzorul folosește o cameră, iar aici Apple va trebui să găsească varianta oprimă, însă din punctul meu de vedere cred că este mai ușor să ai o brățară dedicată cu senzor și cameră decât să fie introdusă automat în ceas.

Abia aștept ca toate aceste informații să fie adevărate, iar viitoarele Apple Watch să conțină LTE pentru toate modelele, ba chiar să își lanseze propiul sistem de date mobile așa cum și Tesla are. Abia atunci operatorii de telefonie vor realiza ce au pierdut pentru că nu investesc în tehnologie, doar se laudă prin diverse tertipuri de marketing.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu