EKG sau electrocardiogramă în termeni românești înseamnă că activitatea electrică a fibrelor musculare ale inimii pot fi măsurate. Cum? Cu ajutorul lui Apple Watch 4.

Apple Watch 4 EKG or ECG

Apple a prezentat pe 12 septembrie ultimul model de Apple Watch Seria 4 (disponibil la precomandă) care vine la pachet cu posibilitatea de înregistrare a unui EKG ori de câte ori ai nevoie sau simți nevoia. Desigur, ECG (electro-cardio-gram din US) este același cu EKG-ul de la noi.

Lumea se întreba, dar oare la noi va funcționa? Fie că vorbim de România sau Europa, nu! Nu există oficial date că se poate lua în calcul, deși pentru mine personal, dacă pot să îmi i-au o dată la săptămână sau pe lună un EKG direct pe ceas, îmi va oferi o certitudine de 98% că este precis, fără să am nevoie de acordul ministerului sănătății pentru asta. Am o problemă, mă duc la un cardiolog e simplu.

Senzorii de pe Seria 4 sunt schimbați astfel, acuratețea – precizia sunt mult mai mari decât versiunile anterioare. Personal, mă bucur că acum are două difuzoare, un microfon lângă coroană dar și o baterie mai potentă, astfel încât să te ducă la 2-3 zile de utilizare.

Chiar și vechiul Apple Watch 2 (care apropo se vinde) mă ducea la 2 zile de utilizare cu multe notificări pe zi. Dacă aveți Seria 0, 1, 2 sau 3 faceți upgrade la Seria 4. Merită.

În prima fază, am vrut să merg pe versiunea cu Celular, însă nu se justifica cei 100$ în plus pentru simpul fapt că în România nu avem eSIM și nu vom aveam minim 1 an de zile de acum.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu