Acesta este al doilea brevet înregistrat de Apple pentru dispozitivul Apple Sleep Mask, care ar putea fi prima mască de somn inteligentă cu senzori biometrici care va putea transmite datele către Apple Watch sau iPhone.

Apple Sleep Mask a fost înregistrat ca brevet. Vom vedea în curând o mască de somn inteligentă
Apple Sleep Mask sau prima mască de somn inteligentă

Apple a cumpărat în anul 2017 o companie numită Beddit, iar de atunci tot înregistrează patente pentru diverse sisteme de monitorizare a somnului. În 2020, Apple a introdus opțiunea de monitorizare a somnului odată cu watchOS 7, iar de atunci cuvântul „Sleep” apare de 38 ori în rapoartele lor privind brevetele înregistrate. Același cuvânt „Sleep” apare și în iOS 16 beta 4 de unde aflăm cum va arăta Always on Display pe iPhone 14.

Brevetul de astăzi face referire la un produs numit „Sleep Mask”, creat dintr-o fibră care acoperă ochii utilizatorului pentru a le induce o relaxare folosind muzica lor favorită. Aceasta vine cu boxe mici încorporate direct în material ce ajunge la urechi. În interiorul materialului vom aveam diverși senzori care pot monitoriza activitatea ochiilor și a creierului în timp ce dormim. Astfel, aceasta ar putea fi prima mască de somn inteligentă din lume.

Apple Sleep Mask utilizare brevet

Apple Sleep Mask detalii

Vom putea folosi și căști AirPods dacă vrem să ascultăm muzică înainte să adormim, însă nu foarte multă lume suportă căștile în urechi atunci când stau cu capul pe pernă pe o perioadă mai lungă de timp.

Ce părere ai despre o mască de somn inteligentă? Folosești sau ai folosi una?

Sursă: patentlyapple.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu