Ultima versiune iOS 16 Beta 4 indică faptul că noile wallpapere negre vor fi folosite pentru Always-on-Display ce va fi disponibil pe viitoarele iPhone 14 ce vor fi lansate în toamnă.

Cum va arăta Always-on-Display pe iPhone 14
Cum va arăta Always-on-Display pe iPhone 14

Always-on-Dispaly sau AOD înseamnă ca anumite informații cum ar fi ceas, vreme sau notificări să fie afișate pe ecran fără ca acesta să fie aprins având un consum extrem de mic al energiei. Datorită noilor ecrane, rata de refresh variabilă ar putea ajunge sub 10Hz cât avem minim pe seria iPhone 13.

Când vine vorba de telefoanele cu Android, acestea au deja de mai mulți ani opțiunea de Always-on-Display care funcționează după cum urmează: pe un fundal negru este afișat ceasul și/sau diverse widgeturi. În schimb, Apple nu va merge pe același mod clasic și va veni cu o variantă diferită a acestei funcții începând cu seria iPhone 14 Pro.

Conform datelor găsite în iOS 16 beta 4, cei de la 9to5mac au găsit diverse wallpapere pregătite pentru AOD. iOS 16 nu mai folosește poze statice ca și imagini de fundal, în schimb a introdus wallpapere care funcționează pe vectori  cu straturi multiple afișate în timp real.

Pe lângă imaginile de fundal implicite au apărut și altele numite „Sleep” care sunt întunecate și au elemente șterse, adică vor putea fi folosite atunci când ecranul este oprit. Un exemplu găsiți mai jos:

Teoretic, Apple va replica același efect ca și cel de pe Apple Watch direct pe iPhone pentru această funcție Always-on-Display.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu