Comisia Europeană a cerut celor de la Apple în disputele avute până acum, să ofere posibilitatea utilizatorilor să folosească magazine alternative, altele decât App Store. Astfel, instalarea aplicațiilor se poate face prin side-loading sau de pe orice alte site-uri sau magazine de aplicații ce vor fi disponibile pe iOS.

Apple In-App Purchase

Aceste modificări vor fi implementate de Apple în toamna lui 2024 odată cu versiunea software iOS 18. Tot atunci, toate dispozitivele ce vor fi comercializate în Europa trebuie să vină cu port de încărcare USB-C așa cum spune legea votată și implementată de Comisia Europeană începând cu 28 decembrie 2024.

Nu se cunosc încă foarte multe detalii despre acest lucru, cert este că pe lângă magazinele de aplicații alternative și side loading în iOS, Apple va trebui să ofere acces la diverse alte funcții cum ar fi Camera, NFC, Find My, WebKit, plus altele. Aceste informații au fost lansate de Mark Gurman, însă sunt curios ce noutăți vom vedea în toamna lui 2023 când se preconizează că iPhone 15 Pro Max va fi numit iPhone 15 Ultra.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • E doar o părere, că nu am văzut nicaieri, dar nu cred că va fi sideloading cum este la Android, adică să poți descărca aplicații de oriunde sau să le poți instala prin cablu. Mă aștept ca market-urile terțe să poată fi descărcate din App Store-ul Apple și apoi din ele să poți descărca aplicații. Adică sunt sigur că dacă un anume market distribuie malware, Apple îi poate scoate aplicația din App Store

    • E cu dus și întors, sunt prea multe „dacă”. Ideea este că momentan sunt doar zvonuri, am scris despre asta acum și cam atât. Aștept să văd ce o să zică Apple și cum va implementa soluția asta de side-loading. Cu siguranță nu o să vină de la anul, mă aștept să o văd doar în septembrie 2024.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Prețuri mici la produse de top - Flanco