Apple Maps a fost introdus în iOS 6 acum 10 ani, fiind primul pas către propriile servicii de cartografiere lăsând la o parte serviciile Google Maps. După câteva luni aplicația Google Maps a fost creată și adăugată în App Store.

Un an mai târziu, făceam un test la Orăștie cu iPhone 3Gs și eram curios să văd cât de îmbunătățit este Apple Maps față de Google Maps. Mă uit la pozele de atunci, recitesc articolele și parcă nu îmi vine să cred că au trecut 10 ani de zile. Atunci foloseam un iPhone 3Gs, iar acum folosesc un iPhone 13 Pro Max. Este incredibil cum a avansat tehnologia.

în iOS 8 au adăugat opțiunea de Flyover City, unde puteai alege o clădire sau un monument și îl puteai vedea în 3D ca și când cineva ar fi zburat cu avionul peste el. În iOS 12 sistemul de hărți Apple a fost reconstruit urmând să meargă pe o altă variantă de hărți interactive decât Google.

De atunci și până acum s-au schimbat multe, hărțile au devenit mai bune, direcțiile de rutare au fost și ele îmbunătățite, au fost adăugate monumente, locații istorice, cluburi, baruri, stadioane, obiective turistice, puncte de interes, absolut orice există pe Google să fie și pe Apple Maps. Am fost acasă weekendul trecut, dar nu mi-a trecut prin cap să fac o comparație cu articolul de mai sus și să văd cum arată exact aceeași locație după 10 ani.

Avem 3 tipuri de hărți:

  • Explorare – vom avea informații despre abosolut tot, parcuri, restaurante, obiective turistice, etc.
  • Condus – vom avea informații expres pentru condus, străzi, clădiri, numere
  • Tranzit – vom avea informații despre traficul local cu autobuze, tramvaie, troleibuze sau metrou
  • Satelit

Oamenii de mai sus au fost surprinși recent pe străzile din Milano, Veneția și Barcelona. Sunt absolut sigur că mai sunt și alții care nu au fost fotografiați dar s-au plimbat pe marile străzi din anumite orașe europene. Pe Twitter unii spun că ar fi folosite pentru trotuare doar unde nu pot ajunge mașinile, alții spun că vor fi folosite pentru geolocație atunci când vom folosi ochelarii Apple.

Apple Maps Golden Gate Bridge

Din 2018 de când a fost introdusă opțiunea de realitate augmentată în aplicația Maps, nu știu câți au folosit-o atunci când au mers pe jos și vroiau să ajungă într-un anumit punct. În tot acest timp, Apple Maps a adus îmbunătățiri chiar și în locuri indoor, muzee, aeroporturi sau obiective turistice. Am văzut lansarea AirTag care poate fi găsit cu ajutorul unui iPhone aproape precis folosind funcția Find My cu afișare exactă pe ecran.

Apple Maps Realitate Augmentata catre o locatie aleasa

Momentan opțiunea de AR atunci când mergem pe jos nu este disponibilă pentru România sau cel puțin nu în zona unde sunt eu. Am să încerc să merg prin Timișoara să văd dacă apare icoana butonul AR pietonal

Cei care vor pot să activeze această opțiune, este nevoie de iOS 15, un telefon cu minim A12 (adică iPhone XS în sus) și trebuie activată din Settings → Maps → Walking → Raise to view.

Apple Maps walking with AR in Romania

Sursă: @RyanZohoury / Twitter via support.apple.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu