Din punctul meu de vedere, Apple Maps nu a fost cel mai reușit proiect al celor de la Apple, astfel sistemul este reconstruit complet, cu detalii complete asupra locației și zonei în care dorești informații.

apple maps

Aici vorbim de clădiri, zone, blocuri sau zone verzi unde detaliile din vechiul Apple Maps erau inexistente, nu puteai face decât rute din punctul A în punctul B fără prea multe detalii, chiar și cu Sattelite, nu era ce trebuie. Probabil Apple și-a dat seama de acest lucru și și-a trimis mașinile pe teren.

Apple Maps a fost lansat în 2012, însă de atunci doar se tărâie, este peticit pe ici pe colo. Chiar și funcția lor de Fly-over nu este pusă la punct așa cum ar fi trebuit deși s-au investit miliarde de dolari în acești ani și existe echipe dedicate pentru acest proiect.

După 3 ani de zile, în 2015 au introdus și opțiunea de transit, astfel autobuzele puteau fi detectate în aplicație, găseai stații, căi ferate, etc.

Apoi înainte de lansare iOS 10, au introdus opțiunile de parcare, transit îmbunătățit dar și informații legate de firme/companii. Nu este ușor să faci ceea ce a făcut Google, care fără dar și poate este tatăl hărților datorită lor dar în mare parte a utilizatorilor care au contribuit la crearea lor.

Sunt convins că nu toate datele colectate până acum sunt „proaste” astfel ele pot fi folosite pe mai departe, însă trebuie refăcut tot sistemul pentru a aduce o competiție celor de la Google Maps. iOS 12 va avea noile Apple Maps cu cartografiere în San Francisco, Bay Area și California de Nord urmând ca apoi toată America să fie acoperită + Europa + Asia.

Apple nu va mai utiliza informații provenite de la terțe părți referitoare la hărți, clădiri, drumuri sau social media. Poate aici au pierdut când s-au aliat cu TomTom și alte companii din zona hărților world-wide.

Ce este al tău, este al tău, investești și îl creezi așa cum vrei tu, la fel cum vă spuneam despre ecranele OLED pe care Apple le cumpăra exclusiv de la Samsung, iată că LG a făcut un pas, poate Sharp, poate Foxconn, până când Apple va spune stop și va produce singuri tot produsul numit iPhone.

We don’t think there’s anybody doing this level of work that we’re doing We haven’t announced this. We haven’t told anybody about this. It’s one of those things that we’ve been able to keep pretty much a secret.

Nobody really knows about it. We’re excited to get it out there. Over the next year, we’ll be rolling it out, section by section in the US.

–Eddy Cue

Este important ca utilizatorii să folosească aplicația Apple Maps, să ajute la îmbunătățirea ei, pentru că doar așa poate ajunge un competitor serios, dar și „un partener” de nădejde pentru tine și Siri.

Dacă nu doriți să faceți parte din acest proiect puteți să opriți colectarea datelor mergând în Settings → Privacy → Location Services → System Services → Improve Maps și de aici On/Off.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG