Apple a înregistrat cea mai mare cotă de piață din toate timpurile pentru smartphone-uri în al doilea trimestru al anului 2023, cu 17% din piața mondială, potrivit unui raport al Counterpoint Research.

Comparație iPhone 14 Pro Max vs Samsung Galaxy S23 Ultra

Cota de piață a Apple a crescut cu 2% față de al doilea trimestru al anului 2022, în timp ce cota de piață a concurenților săi a scăzut. Samsung a fost al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri în al doilea trimestru al anului 2023, cu o cotă de piață de 16%. Xiaomi, Oppo și Vivo au ocupat locul al treilea, al patrulea și al cincilea, cu cote de piață de 14%, 9% și 8%, respectiv.

Creșterea Apple este atribuită succesului modelelor iPhone 14 și iPhone 14 Pro. Aceste modele au fost lansate în septembrie 2022 și au fost bine primite de critici. iPhone 14 și iPhone 14 Pro au fost lăudate pentru designul lor, performanțele lor și camerele lor.

Creșterea Apple este, de asemenea, atribuită trendului către smartphone-uri premium. În ultimii ani, consumatorii au devenit din ce în ce mai dispuși să plătească pentru smartphone-uri mai scumpe. Acest lucru se datorează, în parte, faptului că smartphone-urile premium oferă caracteristici și performanțe mai bune decât smartphone-urile mai ieftine.

Succesul Apple este o veste bună pentru companie. Arată că Apple este încă liderul pieței smartphone-urilor, chiar și într-o perioadă în care piața este din ce în ce mai competitivă.

Sursă: patentlyapple.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu