BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands 2023 este un studiu realizat de BrandZ, o companie de cercetare a mărcilor deținută de WPP. Studiul evaluează valoarea mărcilor globale pe baza unor factori precum recunoașterea mărcii, preferința consumatorilor, calitatea percepută a produselor și serviciilor, loialitatea mărcii și potențialul de creștere.

Apple logo

În 2023, Apple a ocupat primul loc în topul celor mai valoroase branduri globale, cu o valoare de 355,1 miliarde de dolari. Amazon a ocupat locul al doilea, cu o valoare de 337,1 miliarde de dolari, iar Microsoft a ocupat locul al treilea, cu o valoare de 295,5 miliarde de dolari.

Iată primele 10 cele mai valoroase branduri globale în 2023:

  1. Apple
  2. Google
  3. Microsoft
  4. Amazon
  5. McDonald’s
  6. Visa
  7. Tencent
  8. Louis Vuitton
  9. MasterCard
  10. Coca-Cola

Clasamentul celor mai valoroase branduri globale a fost influențat de o serie de factori, inclusiv creșterea economiei globale, dezvoltarea tehnologiei și schimbările în comportamentul consumatorilor. Creșterea economiei globale a dus la o creștere a cererii de produse și servicii, ceea ce a contribuit la creșterea valorii mărcilor. Dezvoltarea tehnologiei a dus la apariția unor noi produse și servicii, care au creat noi oportunități pentru mărci. Schimbările în comportamentul consumatorilor, cum ar fi creșterea cumpărăturilor online și utilizarea social media, au dus la o schimbare în modul în care mărcile interacționează cu consumatorii.

Studiul BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands 2023 oferă o imagine de ansamblu asupra celor mai valoroase branduri globale și asupra factorilor care le influențează valoarea. Studiul este o resursă valoroasă pentru companiile care doresc să înțeleagă cum să își construiască și să își gestioneze mărcile în mod eficient.


Acest articol a fost scris folosind inteligența artificială prin Google Bard.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu