Dacă ești creator de conținut pe Youtube și nu ai suficienți subscriberi așa ca și mine, Youtube Creators update îți scoate asta în evidență. Ca să poți monetiza videoclipurile în continuare, trebuie să ai în ultimele 12 luni minim 4000 ore vizualizate și minim 1000 de subscriberi.

Ok, să zicem pe o parte că îi înțeleg că nu am un canal cu mulți subscriberi, numărul lor fiind 46 în acest moment, însă cu acest update youtube mă face să îmi doresc 1000 de subscriberi anul acesta! Pe de altă parte, nu înțeleg de ce vor să renunțe la cei mici, care totuși aduc niște venituri companiei sau nu sunt profitabile pentru advertiseri?

youtube creators update

Proiectul pentru 2018 este creșterea canalului meu de Youtube prin tutoriale/reviewuri dar și videoclipuri. În cazul în care nu ați intrat până acum pe canalul meu, vă recomand să o faceți, iar dacă găsiți ceva interesant și vă place, apăsați butonul subscribe sau folosind butonul de mai jos. Mulțumesc!


Later edit: 4000 ore în ultimele 12 luni înseamnă la revedere pentru foarte multe conturi de mici vloggeri existenți pe piața din România în acest moment.

Ce înseamnă mai exact? 4000 ore / 365 zile = 11 ore / zi sau 330 de ore / lună de conținut vizualizat ca să te menții pe linia de plutire și să îți poți monetiza canalul.

Fiecare canal youtube este contorizat în minute, motiv pentru care v-am făcut o transformare a orelor de mai sus:

11 ore = 660 minute

330 ore = 19800 minute

4000 ore = 240.000 minute


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

 • Si eu am primit mesajul. Eu nu folosesc Youtube neaparat ca monetizare. E o gluma proasta ce fac ei acolo. Eu, de cele mai multe ori, pun titluri tampite la filmulete, abia le gasesc eu, dar altii 🙂

 • @marius dacă ai face niște lucruri corecte, chiar ai putea scoate niște bani frumoși de acolo. E nevoie de timp și spațiu pe hdd 😀
  Așa este, piața din Ro e de câcat, cpm mic, iar titlurile de cancan sau „provocările” fac deliciul tinerilor consumatori de video. Partea de tech, nu prea are valoare la noi.

 • E spatiu pentru nunti, e si pentru Youtube. Nu zic ca nu sunt bani si in directia aia, doar ca nu e prioritar. Oricum, orice am pe Youtube important are si backup in calculator. 🙂

 • Oricum 4000 de ore / an este destul de mult, dar nu imposibil. Așa vor dispărea multe canale.

 • 4.000 de ore vizualizate înseamnă ca un video de 3 minute să fie vizualizat de 6.600 ori.

  Hai că nu-i așa de greu să faci un clip scurt săptămânal cu minim 100 vizualizări dacă ai reușit să aduni 1.000 de abonați.

  • @postolachi-dumitru dacă ajungi să ai 1000 de subscriberi e foarte posibil să nu faci 100 de views/clip. Ideea este că youtube contorizează minutele văzute, deci nu știu cât de ușor va fi. Oricum, ei consideră că cele 4000 de ore înseamnă aproximativ 100$ din reclame/an. Mă uit la prieteni care au 4-5000 și au 50-100 views per clip.

 • Dacă subscriberii sunt adunați la kilogram posibil, însă dacă au ajuns pentru că le-ai stârnit interesul eu cred că nu este imposibil. Vorbim despre calitate nu de cantitate.

 • Vezi tu că tot mai multe businessuri de calitate se duc pe apa sâmbetei, pentru că tot poporul preferă ieftiniturile.
  Va fi greu, dar va fi bine. Îmi doresc să fie bine!

 • […] cu peste 1000 de subscriberi și peste 40.000 de ore vizualizate în ultimele 365 de zile, atunci poți monetiza clipurile tale, dacă nu […]

 • […] dintre creatori face o gafă sau încalcă drepturile de autor nu el va fi tras la răspundere ci platforma, în cazul de față Youtube. Cum ar fi să avem o platformă curată, corectă și fără […]

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu