După ce Samsung a fost prinsă că limitează performanțele telefoanelor în anumite aplicații, vine rândul celor de la Xiaomi să limiteze performanțele prin throttling.

Lansare Xiaomi Mi 11

Testele au fost făcute de dezvoltatorul aplicației Geekbench John Poole folosind un Xiaomi Mi 11 cu o interfață customizată de el pentru a detecta astfel de limitări. Tot el a descoprit și limitarea celor de la Samsung, ulterior retrăgând toate dispozitivele Galaxy din baza de date a Geekbench.

Cei de la Android Police au făcut aceleași teste pe noile Xiaomi 12 Pro și Xiaomi 12X lansate recent utilizând Netflix, Chrome și un joc Genshin Impact. După această descoperire, cei de la Xiaomi au trimis un comunicat prin care confirmă această limitare a performanțelor însă o caracterizează ca una de protecție datorită utilizării intense a telefonului și pentru a preveni supraîncălzirea.

precomandă Xiaomi 12 și primești cadou un ceas Xiaomi Watch S1

Xiaomi applies temperature management strategies to ensure an optimal product experience, especially with demanding apps that are often used for extended periods of time.

 

On many of our devices, we offer 3 types of performance modes, allowing users to adjust the balance between performance and energy efficiency.

 

At the system level, all optimizations related to application performance weigh many essential factors, such as power consumption, performance, and thermal impact.

 

– Xiaomi

Deci, nu vă mai jucați pe telefoane că vi se reduce viteza și performanțele chiar dacă aveți 12GB, 512GB de stocare și procesorul cel mai șmecher.

Sursă: xda-developers.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu