În cadrul conferinței BUILD unde a fost prezentat Copilot+ PC care include funcția Recall, putem vedea că este promovat foarte intens AI-ul, orice câcat facem în online avem nevoie de inteligența artificială. Pentru că Microsoft vrea să copieze Apple, au început să creeze instrumente de dezvoltare pe sistemul Windows ARM.

Windows ARM este în teste, Qualcomm lansează Snapdragon Dev Kit

Primele aplicații care vor rula nativ pe Windows ARM sunt browserele: Edge, Chrome, Brave, Arc și Mozilla. Safari nu intră aici pentru că nu mai există de mult timp o versiune pentru Windows.

Așa cum este de așteptat, Windows ARM intră în următoarea fază prin care dezvoltatorii își pot crea/actualiza aplicațiile pentru a rula pe noua platformă. Visual Studio, Docker și alte aplicații dedicate vor avea suport nativ.

După integrarea NPU pe Snapdragon X, avem funcții AI noi care rulează local, iar pentru acest lucru cei de la Qualcomm și-au creat propriul Dev Kit pe care îl vând la suma de 899$.

Microsoft testează opțiunea de gaming pe Windows ARM și se pregătește să folosească o aplicație proprie denumită Prism care să facă emularea jocurilor de pe Windows 10/11 pe ARM, asemănătoare cu cea implementată de Apple și anume Rosetta.

Ne auzim peste 5 ani când se va lansa oficial Windows ARM!

Sursă: mobzine.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu