Zilele trecute cei de la Microsoft au lansat noile sale laptopuri Surface la pachet cu noua tehnologie AI denumită Copilot+ PC care încorporează o funcție numită Recall, prin care toate activitățile tale în Windows sunt înregistrate și salvate local. Mai mult de atât, sunt salvate capturi de ecran, mai exact poze la toate informațiile prezente pe ecran.

Recall AI înregistrează tot ce faci pe Windows, inclusiv poze la datele tale personale!

Sper și îmi doresc ca UE să le dea în cap cu GDPR pentru că sistemele de operare Windows sunt cele mai exploatate de hackeri. Cum ar fi ca pozele cu conturile tale bancare, emailuri, parole sau alte „date salvate” pe Windows-ul personal să ajungă pe mâna hackerilor.

Defapt ei o dau cu AI (inteligența artificială) dar de fapt este o mizerie de aplicație care NU ar trebui să existe!

Recall folosește capabilitățile avansate ale lui Copilot+ PC pentru a face poze la ecranul tău o dată la câteva secunde. Pozele sunt criptate și salvate local pe laptop/PC. Poți folosi Recall pentru a naviga prin conținutul salvat și poți căuta prin timeline o anumită perioadă ca să vezi conținutul acelui eveniment. Adică ce ai făcut în ultimul meeting, la ce clipuri te-ai uitat, șamd.

 

–Microsoft

Vă dați seama ce înseamnă asta? Se pare că această opțiune este activată by default în Windows, sunt curios dacă există posibilitatea dezactivării ei permanente!

Dacă ai un laptop cu stocare de 256GB, automat 25GB sunt folosiți pentru Recall care poate stoca datele pe ultimele 3 luni. Limita se pare că poate fi modificată din setări. Cică aceste date nu pot fi văzute de Microsoft, nu pot fi folosite pentru reclame targetate ci pot fi vizualizate doar de tine pe contul Microsoft înregistrat pe Windows.

Sursă: microsoft.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu