Cu noua opțiune Privacy din iOS 14, Apple a dat foc la Facebook care acum încearcă să blocheze conturile celor care nu acceptă ca datele lor să ajungă la Facebook direct din WhatsApp. Desigur, mai multe date colectate decât până acum.

Aceleași discuții au fost și pe seama Instagram de luna trecută și vor urma în curând și pentru Messenger.

Dacă ați primit notificarem trebuie să acceptați noii termeni pentru a putea utiliza aplicația WhatsApp încontinuare. Dacă până în 08 februarie 2021 nu ați acceptat termenii, Facebook vă blochează contul și nu îl mai puteți folosi.

Recomandarea mea ar fi să opriți opțiunea de tracking din iOS 14, iar la Facebook, WhatsApp, Instagram să opriți tot ce înseamnă microfon/cameră, locație, tag automat, recunoaștere facială. Aici găsiți un articol detaliat despre cum puteți opri opțiunea de tracking din meniul iOS.

Deci, o să folosiți mai departe WhatsApp/Facebook/Instagram/Messenger? Sau treceți pe alternative care nu colectează așa multe date cum ar fi Telegram, Signal, iMessage?

Asta zice Elon Musk după ce a renunțat la contul de Facebook, din aceleași motive (furt de identitate/informații personale/prea multe date colectate).


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu