Apple lucrează la o tehnologie prin care ochelarii Apple ce urmează a fi lansați în lunile următoare, vor permite utilizatorilor pe lângă dezvoltatorii să își creeze propriile aplicații AR folosind asistenta Siri chiar dacă nu au nici un fel de cunoștiințe de programare.

Utilizatorii își vor putea crea propriile aplicații AR pentru ochelarii Apple folosind Siri

Siri va deveni un fel de ChatGPT, iar utilizatorii își vor putea crea propriile aplicații pentru realitatea augmentată pentru a putea fi folosiți împreună cu ochelarii Apple. Aceștia, din păcate nu vor fi ieftini prețul de început vehiculat ar fi de 3000$.

With the software tools, Apple hopes that even people who don’t know computer code could tell the headset, via the Siri voice assistant, to build an AR app that could then be made available via Apple’s App Store for others to download. The tool, for example, could allow users to build an app with virtual animals moving around a room and over or around real-life objects without the need to design the animal from scratch, program its animations and calculate its movement in a 3D space with obstacles.

Tool-ul ce va fi folosit de Apple pentru a crea astfel de aplicații se aseamănă cu cel utilizat de Minecraft sau Roblox. În 2017 cei de la Apple au cumpărat un startup numit Fabric Software care au dezvoltat o platformă pentru interconectare și dezvoltare aplicații bazate pe realitatea augmentată. Cu ajutorul acestei platforme, utilizatorii vor putea urca în App Store aplicații fără să aibe nevoie de un cont de developer, cel mai probabil va exista o secțiune separată pentru astfel de aplicații care vor putea fi descărcate de oricine.

Sună interesant, iar ca o concluzie de final, Apple va dezvolta aplicații dedicate acestor ochelari ținta lor fiind interconectarea vizuală cu toate produsele și serviciile lor cu accent pe fitness și sănătate.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu