După scandalurile dintre Apple și Epic Games, se pare că Senatul din US ar da o lege care va obliga Apple (App Store) și Google (Google Play Store) să renunțe la monopolul din magazinele de aplicații.

Ce înseamnă asta?

Atât Apple cât și Google vor trebui să deschidă aceste magazine pentru orice alt vendor astfel încât să putem instala aplicații de oriunde de pe net (mulți viruși, malware, etc) fără ca ele să mai treacă prin anumite filtre de securitate. Astfel, plățile pentru jocuri, aplicații sau alte componente extra se vor putea realiza și în afara acestor magazine, spun cei din Senat.

Pe lângă cele de mai sus, Apple a fost obligată să adauge opțiuni de selecție privind deschiderea linkurilor/imaginilor folosind diverse opțiuni existente pe iPhone. Adică, dacă vrei să deschizi un link către iSay.ro poți alege fie Safari, fie Chrome, fie Mozila, fie orice alt browser instalat. Poți selecta ca de fiecare dată să se deschidă cu acea aplicație sau să te întrebe la fiecare accesare.

→ vă recomand să citiți următorul articol: Apple is a choice!

Din punctul meu de vedere, dacă se va ajunge să avem un ghiveci în App Store, toată munca celor de la Apple în ultimii 5 ani privind securitatea și intimitatea utilizatorilor vor fi expuse tentativelor de fraudă.

Tu ce părere ai? Ai instala aplicații din afara App Store sau Google Play? Ai face plăți pe diverse site-uri neverificate de Apple / Google?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu