Apple

Apple este în acest moment cea mai de succes companie din lume, iar acest lucru se pare că supără pe „unii sau alții” motiv pentru care sunt târâți prin tot felul de procese fără rost!

Apple
Photo: macrumors.com

În ultimii ani compania Apple a fost dată în judecată pentru tot felul de mizerii create de alte companii mici sau mari tocmai în ideea de a își face reclamă sau de a crea un precendent.

Cel mai răsunător proces este cel intentat de Epic Games împotriva Apple care încă se judecă, unde s-au adăugat și altele intentate de Spotify, Tile sau alte companii mari. Conform datelor oficiale, Apple a preluat 7% din încasările Epic Games.

Toată lumea vorbește de monopol, dar ei nu înțeleg un singur lucru, Apple nu este singura companie din lume care oferă produse și servicii pentru clienții săi. E normal să vorbim de un ecosistem închis pentru produsele și serviciile lor. Vrei să oferi produse și servicii de calitate pentru clienții tăi, atunci îți creezi totul in-house fără să depinzi de alții.

Se pare că acest lucru „deranjează” și Apple este privită ca un gigant care controlează toată piața. Avem exemple pentru orice serviciu ca și sistem de operare, muzică, video, audio, fișiere, cloud, etc.

Discutam astăzi pe Twitter despre „monopolul Apple” și am ajuns la concluzia că defapt e doar un mod de a judeca o companie după posibilitățile, investițiile, serviciile și produsele pe care le oferă!

MKBHD vorbește despre ceea ce înseamnă Apple, iar cuvintele lui sunt ca și scoase din gura mea. Vă las să ascultați ce are de zis.

Apple is a choice. 

  • Vrei muzică alegi între Apple Music, Spotify, Tidal, Youtube Music sau alte servicii
  • Vrei video alegi între Yotube, Vimeo sau alte platforme
  • Vrei un sistem de operare alegi între Android, iOS, HarmonyOS, Symbian sau altele
  • Vrei o rețea de socializare alegi între Facebook, Twitter, Linkedin, Cloubhouse, Hi5 sau altele
  • Vrei un laptop alegi între Apple, Microsoft, Asus, Lenovo, IBM sau altele
  • Vrei o tabletă alegi între Apple, Samsung, Acer, Eboda, Lenovo sau altele
  • Vrei un monitor alegi între Apple, Acer, LG, Samsung, AOC sau altele
  • Vrei un telefon alegi între Apple, Huawei, Samsung, Xiaomi, Nokia, LG sau altele
  • Vrei chiloți alegi între Lidl sau magazinul de la colț

Lista poate continua până când ne plictisim pentru că avem de unde alege să cumpărăm, ce produse să folosim și unde să ne cheltuim banii. E atât de simplu! Fiecare folosește ce produse și servicii îi plac nu pentru că sunt impuse de Apple, Samsung sau alte companii.

Margareta de la mUE o cam suge acum și încearcă să facă valuri în EU împotriva Apple motivând faptul că Apple nu a deschis App Store pentru alți ratați ca să devină o piață din spatele blocului!

Vă e ciudă că oamenii aleg calitatea în detrimentul cantității?

Dacă era monopol pe piață exista doar Apple!


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu