iOS 15 iCloud Private Relay
Photo: 9to5mac.com
iCloud Private Relay in iOS 15

După scandalul cu blocarea iCloud Private Relay în UE de Vodafone, T-Mobile și Telefonica, apare un nou grup din UK de această dată și cer scoaterea opțiunii de către Apple pentru că ei nu își mai pot targeta clienții, asemănător cu ceea ce a pățit Facebook după ce Apple a modificat setările de Privacy.

Conform operatorilor din UK aceștia au trimis către CMA (Competition and Markets Authority) o scrisoare prin care își arată nemulțumirea față de noul serviciu implementat de Apple și cer scoaterea lui în afara legilor din UK pe motiv că este anti-competitiv, posibil dăunător pentru utilizatori și o amenințare la securitatea națională!

Operatorii care au cerut blocarea iCloud Private Relay în UK sunt: EE, Virgin Media O2, Three și Vodafone.

Network providers would no longer be able to use web traffic data over Safari to develop their own digital products and services that complete directly with Apple. For example, a network provider may no longer have access to information about a user’s content viewing habits to develop their own content that competes with Apple TV.

 

Similarly, a network provider may no longer be able to share consumer insight with third parties that provide digital advertizing services in competition with Apple Search Ads

Defapt ideea este simplă, nu mai pot vedea traficul pentru a trimite reclame utilizatorilor! Foarte bine, Apple. Să sperăm că nu va fi blocat de către autoritățile din UK.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu