Luna trecută a fost o dispută intensă între Elon Musk și Apple, s-a ajuns la retragerea serviciului Twitter Blue care urma să fie lansat într-o nouă formă pentru utilizatori. Apple a anunțat că vor scoate aplicația Twitter din App Store dacă nu vor ajunge să implementeze un serviciu de moderare a informațiilor de pe platformă.

Twitter Logo

Totul a pornit de la faptul că Elon a oprit toate serviciile de moderare, cum ar fi cele de spam, covid sau fake news urmând un val de îngrijorări din partea unor oficiali europeni și americani, motiv pentru care Tim Cook l-a invitat pe Musk la o discuție. Între timp Apple a redus cu 30% reclamele trimise către Twitter, rezultând astfel bani mai puțini din reclame.

După întâlnirea celor doi, Apple a readus traficul la valoarea inițială, iar Elon a spus că va susține încontinuare libertatea de exprimare însă va implementa niște tool-uri cu care să filtreze puțin conținutul din platformă. Tot mai multe schimbări, în bine din punctul meu de vedere se vor întâmpla pe Twitter sub comanda lui Musk.

Twitter Blue va deveni în curând disponibil din nou, actualizările software trimise de Twitter în App Store vor fi acceptate de Apple. Deși inițial serviciul a costat 7.99$ pe lună, există informații că noul preț va fi 6.99$ dacă alegem să ne abonăm folosind un browser pe MacBook sau pe orice laptop. Dacă o să alegem să ne abonăm direct de pe iPhone, Apple va percepe un comision de 30% din acel abonament, iar prețul plătit de noi va fi 11$ pe lună.

Cei care nu știu, am creat o comunitate Apple România și pe Twitter. Cei care au cont și vor să se alăture o pot face folosind acest link.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu