Împreună cu restul sistemelor de operare prezentate de Apple a fost trecut „în revistă” și tvOS 16 Beta care nu aduce multe îmbunătățiri, așa că nu va fi un articol lung.

tvOS 16 - Apple TV 4K

Sincer, după ultimele update-uri mă enervează la culme aplicația Apple TV. Folosesc un cont de RO și unul de US, cel de ro este folosit pentru iCloud, iar cel de us pentru conținut din AppleTV+ și alte cele. De fiecare dată am probleme cu afișarea informațiilor în aplicație, fie nu se afișează, fie este goală sau albă fără nici un buton. Schimbul între utilizatori nu e cel mai perfect, dar să trecem pe asta și să sperăm că noul Apple TV cu tvOS 16 din toamnă ne vor aduce niște îmbunătățiri.

  • Cross-device connectivity – Apple spune că tvOS 16 va oferi posiblitatea dezvoltatorilor să își integreze aplicația TV în propriile aplicații pentru iPhone, iPad sau Apple Watch. Experiența ar fi una mai personală ca niciodată. Astfel, dezvoltatorii ar putea integra un Apple Watch, mișcările acestuia precum și date preluate de la senzori direct în aplicațiile lor.
  • Expanded game controller support – am văzut că în iOS 16, iPadOS 16 și macOS 13 Ventura avem suport pentru controllere cu ajutorul cărora să ne putem juca pe televizor, iPhone, iPad sau Mac. Cei de la Nintendo sunt primii care oferă suport pentru noile versiuni ale sistemelor de operare Apple.
  • HDR10+ support – o calitate și o claritate mai mare a imaginilor și videoclipurilor filmate de exemplu cu iPhone 13 Pro Max. Imediat după ce s-a aflat această informație, Apple a scos-o din conținutul tvOS 16.
  • Multiuser improvements – ar trebui să avem o integrare mult mai rapidă și facilă a utilizatorilor pe Apple TV. După ce am văzut că vom avea diverse opțiuni de partajare a conținutului între utilizatori, mă aștept să avem o interfață schimbată și mai mult control.
  • Matter support – vom putea folosi noul standard Matter pentru a controla diverse accesorii sau dispozitive compatibile direct din aplicația Home.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu