Nici măcar pentru biciclete nu o poți numi capitală europeană pentru că Timișoara nu este și nu va fi, cel puțin în următorii 5-10 ani.

Nici nu are rost să mai vorbim de trotinete electrice pentru că lipsa pistelor, curățenia de pe marginea drumurilor dar și trotuarele sunt sub orice critică. Momentan mă dain cu un Xiaomi M365 care până acum a fost ok. Sunt deja câteva zile de când merg cu ea la birou, iar în fiecare zi parcă am ales tot alt traseu ca să văd pe unde există piste de biciclete, pe unde trotuarul este asfaltat și nu are gropi, etc.

1. Ghiroda – Calea Lugojului – Piața Badea Cârțan – Eric Bader (Pompieri) – Pe lângă Praktiker – OpenVille UBC 1.

Acesta a fost primul traseu. Drumul de pe Calea Lugojului până la intrarea în oraș nu are pistă, așa că merg pe marginea drumului. Trotuarul de la Farmacia Dona și până în Badea Cârțan este tot peticit, dai de gropi, denivelări sau stâlpi pe mijloc.

Pe Bader și către OpenVille (Iulius Mall) sunt foarte multe pietricele, praf și mizerie, nu că în alte zone nu ar fi, dar o curățare a carosabilului ar fi excelentă. Îmi pare rău că nu am făcut astăzi poză la deținuții care curățau marginea drumului de la stația Antena Radio către parcarea cu plată de la Iulius Mall.

La întoarcere am folosit aceeași rută și e jalnică.

2. Ghiroda – Calea Lugojului – Piața Badea Cârțan – Take Ionescu – Punctele Cardinale – Popa Șapcă – OpenVille UBC 1.

În completarea celor de mai sus, din Badea Cârțan și până la Punctele Cardinale te rogi la toți sfinții și te gândești de ce nu mergi pe șosea. Sunt foarte multe gropi, borduri și porțiuni sparte care te încetinesc, te fac să tot frânezi și trebuie să ai grijă la bicicliști, nu toți se uită sau îți dau prioritate.

3. Ghiroda – Calea Lugojului – Piața Badea Cârțan – Take Ionescu – Punctele Cardinale – Mărăști – OpenVille UBC 1.

De la Cardinale către Mărăști spațiul pe trotuar este destul de mic, însă din Mărăști și până la podul pe unde trece trenul înainte de Iulius Mall, mergi destul de lejer, pe margine fără gropi, puțin denivelat.

4. OpenVille UBC 1 – Calea Aradului – Strada Dej – Strada Liniștei – Amurgului – Strada Sfinții Apostoli Petru și Pavel – Strada Aristide Demetriade – Continental – Spitalul Victor Babeș – Strada Lorena – Calea Lugojului.

JALE!!!

Am plecat de la birou, am fost în aradului ca să îmi i-au plicul primit de la Poliția Hațeg privind suspendarea permisului auto, iar apoi ca să mă întorc acasă am venit pe drumul obișnuit prin Lipovei, Caprice, Conti, Babeș, Lorena și Calea Lugojului. Niște cratere, lipsă pistă, mult praf, pietricele și un trotuar infect plin cu pietre cimentate fără asfalt. Mai mult am mers pe lângă ea decât pe ea.

Pe acolo mai bine mergi pe șosea decât pe trotuar. Dacă aș fi avut o bicicletă cu suspensii ar fi fost altfel.

După ce am să mai experimentez alte trasee, am să le detaliez mai sus. Dacă nu v-ați cumpărat deja o trotinetă electrică vă puteți alege două modele:

*în funcție de înălțime și greutate autonomia poate să varieze.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu